Više od 500 dječaka i djevojčica iz dvije države u rukometnom natjecanju u sedam kategorija.

Škola rukometa "Dejan Krtolica organizirala je 7. Međunarodni memorijalni turnir „Sjećanje na Dejana“. Ukupno je na turniru sudjelovalo više od 500 dječaka i djevojčica iz dvije države s 42 ekipe, koje su se natjecale u sedam kategorija. Trodnevni turnir igrao se u gradskim dvoranama na 'Koloniji', u Brodskom Vinogorju i na 'Vijušu', a završnica je bila u dvorani Brod.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 25.06.2018
Više od 500 dječaka i djevojčica iz dvije države u rukometnom natjecanju u sedam kategorija.
Na ovogodišnjem 7. Međunarodnom turniru „Sjećanje na Dejana“ nastupile su ekipe iz Hrvatske te iz susjedne BiH koje su došle iz Zenice, Bijeljine, Dervente, Brčkog, Prnjavora i Kozarske Dubice. Iz Hrvatske tu su bili sastavi iz Osijeka, Vinkovaca, Županje, Đakova, Virovitice, Orahovice, Iloka, Nove Gradiške, Belišća, Siska, Rugvice, Borova, Mikleuša, Cerne, Starih Mikanovaca te domaći Brod koji je na kraju imao 2 prva i 2 druga mjesta te jedno 3. mjesto.

Natjecanje je obuhvatilo dječake i djevojčice godišta od 2002. do 2008..Brođani su najviše uspjeha imali u muškoj i ženskoj konkurenciji za one koji su rođeni 2004. godine. Kod djevojaka je Brod u finalu protiv Rugvice odigrao nevjerojatno izjednačenu utakmicu. Gošće su na poluvremenu imale vodstvo od 9:3, a onda su domaće u nastavku stigle tu razliku te je završilo s 11:11. Tako su pobjednika odlučivali sedmerci u kojima je Gabrijela Bajan obranila 2 penala što je Brođankama donijelo 1. mjesto i naslov pobjednika. Za najbolju igračicu proglašena je Lucija Čondić iz domaće ekipe.
 
U istom 2004. godištu dječaci Broda su u finalu s 24:20 bili bolji od Đakova, dok je domaći Lovro Pejaković izabran za najboljeg golmana na turniru. U natjecanju za 2002. godište igrali su samo dječaci, a tu je u finalu Đakovo s 24:22 bilo bolje od Jedinstva iz Brčkog. Za 3. mjesto je Županja sa 14:13 bila bolja od Broda.
 
U kategoriji za 2008. godište kod dječaka naslov je otišao u Stare Mikanovce, dok je kod djevojčica najviše pokazala Orahovica ispred Virovitice i Broda. Za 2006. godište domaći su izgubili oba finala. Kod dječaka je Brod u finalu minimalno s 8:7 poražen od Spačve iz Vinkovaca te je ekipi koju je vodio Emil Okružnik pripalo 2. mjesto. U tom godištu je Brođanin Gabrijel Kozina proglašen za najboljeg golmana na turniru.
Kod djevojčica koje su 2006. godište u finalu je Derventa sa 14:5 nadigrala Brod koji se na kraju u ovoj kategoriji morao zadovoljiti s 2. mjestom. 
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Županija privremeno obustavlja donacije koje su dodijeljene javnim pozivima

Raspred za Veliki tjedan i Uskrs u Župi Gospe Brze Pomoći

Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji