VIše od 300 trkača na 2. Slavonskoj trci

Drugu godinu za redom Ultramaraton klub Mazator i Škola trčanja Slavonski Brod organizirali su Slavonsku utrku.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 25.08.2019
VIše od 300 trkača na 2. Slavonskoj trci


Trčalo se sa startom i ciljem u Tvrđavi po užem središtu grada. Odaziv sudionika ponovno je bio odličan, dok su se održale utrke na 5 i 10 km. Osim odraslih svoje utrke imali su i oni najmlađi, odnosno djeca koji su svi za nastup dobili medalje.

Ove godine za nastup na 2. Slavonskoj utrci prijavilo se ukupno 310 sudionika što je sjajna brojka. To je naravno puno više nego prošle godine, dok su svi favoriti više – manje opravdali očekivanja. Za direktora 2. Slavonske utrke Tomislava Marinovića zadovoljstvo je bilo dvostruko budući je uoči početka utrke dočekao lijepu vijest.

Među 310 prijavljenih na 2. Slavonskoj utrci bilo je više od 100 članova Ultramaraton kluba Mazator kao i polaznika Škole trčanja Slavonski Brod. Kod žena na utrci na 10 km pobijedila je Brođanka Kristina Princip, članica Ultramaraton kluba Mazator ispred zagrebačkih sestara Katarine i Lucije Pavlić.

Na upola manjoj dionici, onoj na 5 km kod žena slavila je Zagrepčanka Ivana Marušić ispred dvije Brođanke Ankice Pavlović i Jelene Šakić. Kod muškaraca na 10 km do naslova je došao Antonio Đurđević član Žumberka, drugi je bio Brođanin Dejan Radanac, a treći baš kao i prošle godine Marko Bićanić iz Starog Topolja koji nastupa za Trčaonu Zagreb, ali i za Ultramaraton klub Mazator.

Kod muškaraca na 5 km pobijedio je Đorđe Ćerić iz Bosanskog Broda, ispred Mirka Baotića iz Zagreba i Davora Topalovića iz Komletinaca.

Održane su i dječje utrke u kojima je nastupilo 60 mladih Brođana koji su rođeni od 2005. pa sve do 2011. godine. Upravo je najmlađa sudionica na 2. Slavonskoj utrci bila Brođanka Marija Mikić koja je 2011. godište, dok je najstariji sudionik 70.-to godišnji Mile Šola iz Sesvetskog kraljevca.

Zadnje vijesti

Kakva je budućnost bosanskobrodske Rafinerij?

Grad u akademskoj godini 2019./2020. stipendira 40 studenata

Obilježava se Međunarodni dan bijelog štapa

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema