Više od 250 sudionika svih generacija pedaliralo od Garčina do Grabovca

GARČIN - I mladi i stari, od 7 do 77 godina – njih više od 250 sudjelovalo je u tradicionalnoj 8. biciklijadi u općini Garčin, ove nedjelje, 9. rujna. Relacija duga deset kilometara, od Garčina, peko Selne, Trnjana, Klokočevika sve do izletišta Grabovac – bila im je, kažu, pravi užitak, unatoč visokim temperaturama koje su već od jutra prelazile 25 stupnjeva.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 09.06.2019
Više od 250 sudionika svih generacija pedaliralo od Garčina do Grabovca


 Na biciklijadu su došli, djeca, mladi i obitelji sa svih strana - od Slavonskog Broda, pa sve do Baranje. "Iz udruge rekreativnih biciklista Baranja došlo nas je petero, udruga inače broji 15-ak članova i postoji nekih šest mjeseci, svi su nam dobrodošli", rekao je Krunoslav Perković, član udruge rekrativnih biciklista Baranjakoji već godinama pomaže Općini Garčin u organizaciji biciliklijade. 

 
Iz Slavonskog Broda došlo je dvadesetak biciklista, članova udruge SB Biciklist, na čelu sa svojim predsjednikom Sinišom Safundžićem, a iz Donjih Andrijevaca iz tamošnje biciklističke udruge na biciklima je došlo desetak mladih predvođeni svojim predsjednikom Davorom Vukašinoviem.. 
 
"Zabavno je voziti bicikl, mislim da bi sva djeca trebala više biti vani i družiti se uz vožnju biciklom, a ne samo u kući igrati igrice", poručio je svojim vršnjacima Marko Dabić (12) iz Klokočevika, kojemu je ovo prva biciklijada u kojoj je sudjelovao.
 
A glavni cilj je – zajedništvo i druženje u ljepoti slavonskoga krajolika. "Zato je ovaj događaj više od biciklijade - pravi obiteljski dan na koji su svi dobrodošli", istaknuo je Mato Grgić, načelnik Općine Garčin.  Bicikliste su na nekoliko postaja u Klokočeviku  dočekali domaćini s kratkom okrjepom, a potom i na izletištu Grabovac s doručkom i zanimljivim cjelodnevnim programom, uz razna natjecanja poput biciklističke alke te izbora najspretnijeg i najbržeg bicikliste. 
 
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pobjeda kuglača Zanatlije nad Šećeranom VIRO

Imenovana nova uprava Đuro Đaković Specijalnih vozila

Djeci ni u kojem slučaju ne davati petarde i drugu pirotehniku

FOTO GALERIJA

Održan prvi ronilački tečaj za hitna spašavanja u Slavonskom Brodu

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno