Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

U Slavonskom Brodu, na rijeci Savi, održava se Međunarodna regata "Slavonski Brod 2021."

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.05.2021
Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia


 Regata je svečano otvorena u 9,45 sati dok je start prve utrke zakazan za 10:00 sati kada su nastupili seniori. Organizator natjecanja je kajak kanu klub Marsonia, a natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Grada Slavonskog Broda, Brodsko-posavske županije i Turističke zajednice Brodsko-posavske.

U prigodi današnjeg otvorenja župan Danijel Marušić kazao je kako sport zbližava ljude i pobježuje sve nedaće. Dodao je kako ima utisak da se organizacijom Regate život ponovno vrađa na staro te ljudi ponovno mogu uživati u ovakvim sadržajima. 

„Naši dragi gosti uvijek ponesu lijepe uspomene i sjećanja iz Slavonskog Broda i nađe županije pa se nadam da će tako biti i ovaj puta. Svim sportašima želim puno sportske sreće a svim drađanima poručio bih da dođu danas ovdje na Savu.“ – kazao je Marušić.

Svečanom otvorenju regate prisustvovao je i gradonačelnik Mirko Duspara.

„Sve vas srdačno pozdravljam u ime Grada Slavonskog Broda. Svima vama koji ste danas došli u Slavonski Brod želim ugodan boravak, dobre rezultate i neka najbolji pobjede. Ovaj prekrasan dan iskoristite i za obilazak jednog od najljepših gradova u Hrvatskoj.“, poručio je okupljenim natjecateljima gradonačelnik Mirko Duspara.

Nastup je potvrdilo 14 klubova sa ukupno 228 sportaša. Popis klubova: KKK Oriolik (Slavonski Kobaš), KKK Matija Ljubek (Zagreb), KKK Rab (Otok Rab), KKK Mračaj (Runovići), KKK Belišće, KKK Aljmaš, KKK Olimpik (Slavonski Brod), KKK Hrvatska Kostajnica, KKK Marsonia (Slavonski Brod), KKK Hesper (Luksemburg), KKK Maglaj (Bosna i Hercegovina), KKK Hariz Suljić (Brčko Distrikt, Bosna i Hercegovina), KKK Sava (Bosanska Gradiška, Bosna i Hercegovina) i KKK Jajce (Bosna i Hercegovina).

Danas nas očekuje pregršt zanimljivih utrka, a kojih će u programu biti približno 40. Izdvojili bih utrke četveraca koje su na rasporedu od 12:00 sati, a zatim muško-ženski miks utrke te utrke na 2km koje se veslaju kružno, a za koje je prijavljeno oko 60 natjecatelja.

Zadnje vijesti

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

Prvi potvrđeni slučaj koronavirusa U Wuhanu

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja