Više od 1000 učenika i nastavnika zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimir Prelog u posjetu Slavonskom Brodu

U posjetu Slavonskom Brodu gotovo 1200 učenika i nastavnika zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimir Prelog, domaćin brodska Srednja medicinska škola.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.10.2019


 Preko tisuću učenika i osamdesetak profesora Prirodoslovne škole Vladimir Prelog iz Zagreba posjetilo je danas Slavonski Brod i Srednju Medicinsku školu. Cilj ovog projekta je ostvarivanje što bolje međuškolske suradnje ali i druženje te razmijena iskustava. Lijepota Slavonskog Broda, ali i suradnja dviju uspješnih srednjih škola dovela je na stotine učenika koji su zauzeli Brodsku Tvrđavu, a mnogi od njih imaju samo riječi hvale. Prijem ovako velikog broja učenika te cijelokupnu organizaciju preuzela je Srednja medicinska škola Slavonski Brod. Učenici Srednje Prirodoslovne škole Zagreb koja broji preko 1000 učenika i 100 zaposlenih, a u Slavonskom Brodu imati će priliku razgeledati cijeli grad.

"Zašto su u goste odlučili doći baš nama? Shvatili su da smo škola koja njeguje zajedništvo. Mi smo mala škola sa svega tristo učenika, naspram njegovih više od tisuću. Posjetit ćemo Tvrđavu, razgledati korzo i kej, obići franjevački samostan. Naši učenici će po završetku službenog razgledavanja grada pratiti i voditi njihove od 13 do 15 sati i pokazati im što još zanimljivo za mlade mogu vidjeti u Slavonskom Brodu. Nastavnici i ravnatelji imat će ručak u restoranu Obrtničke škole. Čast nam je što smo domaćini jedne od 'najjačih' škola i ravnatelja koji se zalaže za dobrobit učenika", objašnjava ravnateljica Srednje medicinske škole Jelena Jelinić Bošnjak.

Svi ipak ističu vrlo važnu suradnju srednjih škola s ciljem povećanja obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

"Nama je izvanredno danas, meni i mojim učenicima što se vidjelo i na sastanku na kojem smo vodili razgovore. Ono što je jedan od ciljeva je  da mi surađujemo i dalje u budućnosti što s tiče projekata, a i prijateljstva učenika, pa smo mislili da smo finalizirali dogovor da će u proljeće cijela Medicinska škola (SB) doći k nama u Zagreb. Mi ćemo biti domaćini, pokazat ćemo im Zagreb, odraditi sportske susrete pa možda i neku projektnu nastavu zajedno pripremiti za suradnju takvih škola u budućnosti".-kazao je Stić te se osvrnuo na rad Srednje škole „Vladimira Preloga": „Mi smo škola koja je prošla tranziciju zadnjih 20 godina, mi smo bili klasična kemijska škola koja je propašću kemijske  industrije u Hrvatskoj došla malo u probleme i odlučili smo sami mijenjati programe. Napisali smo nova 4 programa koje smo stavili u funkciju u našoj školi pa i dosta škola u Hrvatskoj. Danas brojimo 1065 učenika, 127 zaposlenih, a kvadratura naše škole je 11.000 m2 kao i vanjski prostor. Sudjelujemo u svim aktivnostima što se tiče sporta, kulture i znanosti, djeca nam idu na olimpijade i svjetska prvenstva, poznati smo kao škola bez incidenata i mobbinga, bez ikakvih problema što s tiče odnosa bez obzira odakle potiču učenici",  kaže Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimir Prelog Zagreb.

Podršku ovakvom susretu iskazali su i predstavnici Brodsko-posavske županije.

"Ponosni smo na suradnju naših srednjih škola sa srednjim školama diljem Hrvatske. Ovo je rezultat jedne suradnje gdje je Srednja škola „Vladimira Preloga" iz Zagreba odlučila doći sa svojih preko tisuću učenika i  preko 80 profesora u grad Slavonski Brod, sjedište Brodsko-posavske županije gdje su posjetili Tvrđavu Brod, Korzo, šetnicu, obalu Save i još neke destinacije. Impresije su dobre što sam saznao iz razgovora sa njima. Vrlo sam sretan i ponosan, to je jedan dokaz da su naši ravnatelji dobro umreženi, da dobro rade, da se povezuju i da surađuju na projektima. Na samom sastanku smo razgovarali o raznim temama i o europskim projektima i o načinu organizacije same škole, kako radi i kako je ravnatelj uspio od jedne škole koja je bila neperspektivna stvoriti školu koja je  jedna od najboljih u Hrvatskoj, jedan pravi centar, gdje svi hrle i djeca žele doći, a to je ono što i nas interesira u Brodsko-posavskoj županiji. Naravno da smo mi sa strane osnivača izprezentirali sve ono što mi radimo u Brodsko-posavskoj županiji i mislim da isto tako možemo biti zadovoljni i možemo se pohvaliti, jer imamo što i pokazati", kazao je zamjenik župana Damir Mirković.

Ovakvi posjeti su dokaz odlične suradnje dviju škola, od kojih najveći profit imaju sami učenici.

Zadnje vijesti

Bošnjaković: Izvršili smo novu nabavu sredstava i zaštitne opreme za sve zdravstvene ustanove

36 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

U Slobodnici zadovoljni s polusezonom u Prvoj ŽNL – zapad

VIJESTI

U 24 sata "samo" 36 novooboljela od Covida-19 ali ukupno stanje nije bitno bolje

Bošnjaković: Izvršili smo novu nabavu sredstava i zaštitne opreme za sve zdravstvene ustanove

FOTO GALERIJA

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu

Koracima i stopama Andrije Štampara