Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju

Tijekom vikenda policijski službenici su intervenirali više puta zbog narušavanja javnog reda i mira.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.10.2021
Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju


 Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 15. listopada, oko 12.30 sati, postupali su na prostoru željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu, povodom dojave o narušavanju javnog reda i mira. Pritom su utvrdili da je 39-godišnjak putem mobilnog uređaja i zvučnika reproducirao glazbu te je konzumirao alkoholno piće na javnom mjestu. Izvršenim alkotestiranjem, očitana je koncentracija alkohola od 2,26 promila alkohola u krvi. U subotu 16. listopada, u Bartolovcima, unutar trgovine, vikom i galamom, javni red i mir je narušavao alkoholizirani 35-godišnjak (1,98 promila), koji je nastavio s činjenjem prekršaja i nakon dolaska policijskih službenika. Počinitelju prekršaja je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.

U petak, oko 20.30 sati, u Novoj Gradiški, pod utjecajem alkohola od 3,20 g/kg, javni red i mir, vikom i psovkama, narušavala je 29-godišnjakinja, nezadovoljna na zaposlenicu ugostiteljskog objekta koja joj nije htjela poslužiti alkoholno piće. Alkoholizirana 29-godišnjakinja je vrijeđala i omalovažavala i policijske službenike te je potom zadržana u prostorijama policije do prestanka djelovanja utjecaja opojnog sredstva.

Nadalje, policijski službenici su u subotu, 16. listopada, oko 21 sat u Novoj Gradiški, zatekli 49-godišnjaka, koji je urinirao po zgradi obrazovne ustanove te na takav način vrijeđao moralne osjećaje građana.  Istog dana, oko ponoći, policijski službenici su u Novoj Gradiški prekršajno sankcionirali 23-godišnjeg počinitelja prekršaja konzumacije alkohola na javnom mjestu. U nedjelju, oko 1,20 sati, također u Novoj Gradiški, došlo je do fizičkog sukoba alkoholiziranih mladića u dobi od 22, 20 i 19 godina, zbog ranije narušenih međuljudskih odnosa. Izvršenim alkotestiranjem, utvrđene su koncentracije alkohola u iznosima od 0,97 ‰, 1,64 ‰ te 1,22 ‰.

Policija protiv svih počinitelja prekršaja podnosi prekršajne prijave zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Zadnje vijesti

Visoka pobjeda Omladinca nad Naškom

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

123 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 5 osoba preminulo

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja