Virtualni "Dani otvornih vrata EU projekata"

U tijeku virtualni "Dani otvorenih vrata EU projekata". Svoja iskustva podijelili i djelatnici Centra za razvoj Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.11.2020


 S ciljem predstavljanja EU projekata koji se provode u Hrvatskoj, a koji su svojom provedbom dali doprinos lokalnoj zajednici, svake se godine održavaju Dani otvorenih vrata EU projekata. Ove godine, zbog epidemije koronavirusa, u virtualnom izdanju. Svoja iskustva u pisanju i provedbi projekata, podijelili su i djelatnici Centra za razvoj Brodsko-posavske županije. 

Kako i koliko europski fondovi mijenjaju Hrvatsku? Odgovor na to pitanje, građani ovih dana mogu pronaći na internetskoj stranici strukturnih fondova, gdje su u sklopu Virtualnih dana otvorenih vrata EU projekata, predstavljeni brojni projekti. Virtualno se primjerice može obići Muzej vučedolske kulture. 

Uz druge županijske razvojne agencije, na ovaj način, virtualno se predstavila i Brodsko-posavska. Djelatnici županijskog Centra za razvoj, glavni su akteri desetominutnog video uratka koji novi naziv "Izazovi u pisanju i provedbi EU projekata". 

Kako je istaknuto, u dugogodišnjem radu, jedan od najvećih izazova bila im je promena pravnog ustroja iz trgovačkog društva u javnu ustanovu. 

U sklopu promjerice Programa ruralnog razvoj, CRT je za poduzetnike i poljoprivrednike prijavio više od 40 projektnih prijedloga, koji su ukupno vrijedni oko 133 milijuna kuna. Više od 25 projekata, prijavljeno je i za općine. Za svoj Rad CTR je u prošloj godini osvojio i 3. mjesto za najbolji prekogranični projekt naziva Pametne škole. 

S njihovim radom, građani mogu do 22. studenog mogu upoznati i virtualno, a Dane otvorenih vrata europskih fondova iskoristiti i za informiranje o tome što se europskim sredstvima, ostvaruje diljem Hrvatske. 

 

Zadnje vijesti

Jutra uz jače mrazeve, bez toplije odjeće nikamo

131 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu završena nakon 20 godina

FOTO GALERIJA

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu

Koracima i stopama Andrije Štampara

Kadetsko-juniorska ekipa Karate kluba Slavonski Brod prvaci Hrvatske

Kardinal Puljić; "Prevažno je da među vama bude prava sloga, jer neprijatelj želi sijati mržnju, nerazumijevanje"

Održana edukativna i razumljiva radionica za novinare u projektu “Zajednica bez granica”