Vinogorac obranio naslov na Budainci

Prema tradiciji Nogometni klub Budainka Kolonija bio je domaćin i organizator 10. Memorijalnog turnira za poginule branitelje koji su bili igrači kluba u Domovinskom ratu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 11.08.2022


 Uz domaćina na ovogodišnjem turniru nastupili su županijski prvoligaši Vinogorac iz Brodskog Vinogorja i Sapci, pa županijski drugoligaši Tomica i Graničar iz Brodskog Varoša te drugoligaš zagrebačke zone – Podsused.

Na 10. Memorijalnom nogometnom turniru za poginule igrače NK Budainka Kolonija u Domovinskom ratu nastupilo je 6 klubova. Svi oni bili su podijeljeni u dvije skupine po 3, dok su prvaci grupa igrali u finalu. Sve utakmice i ona finalna igrale su se 2 poluvremena po 20 minuta. Naslov od prošle godine obranio je Vinogorac iz Brodskog Vinogorja, dok su turnir svojim dolaskom i nastupom uveličali nogometaši Podsuseda koji se natječu u Drugoj ligi Grada Zagreba.

Prošlogodišnji pobjednici Vinogorac iz Brodskog Vinogorja u svojoj skupini prvo su sa 4:0 nadigrali Tomicu, a onda i u drugoj s 3:0 domaću Budainka Koloniju. To im je donijelo plasman u finale u kojem su igrali protiv Graničara iz Brodskog Varoša koji je također u svojoj skupini imao obje pobjede. Momčad trenera i igrača Davora Džanije je s 3:1 bila bolja od Sapca, a onda s 2:0 i od Podsuseda. U finalu nije bilo golova tijekom 2 poluvremena po 20 minuta premda je Vinogorac bio bolji u nastavku kada je u igru ušao Mario Ćubel. Međutim, vratar sastava iz Brodskog Varoša Tomislav Kovačević s užom obranom uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutom. Tako su penali odlučivali o pobjedniku, dok je na kraju Vinogorac bio uspješniji sa 4:1. Za Zelene iz Vinogorja precizni su bili: Luka Štimac, Mislav Mitrović, Mateo Pavlinović i na kraju posljednji izvođač Antonio Olujević. Jedini precizan za Graničar bio je vratar Tomislav Kovačević, dok je Mario Lucić pogodio gredu, a udarac Stjepanu Abramoviću obranio je vratar Vinogorca Petar Soldan koji na cijelom turniru u 3 utakmice nije primio niti jedan gol iz igre. Na taj način je Vinogorac obranio naslov od prošle godine koji su osvojili protiv Slavonca iz Bukovlja, dok su sada nakon izvođenja penala bili bolji od drugog susjeda, onog iz Brodskog Varoša.

Utakmica za 3. mjesto nije se igrala, već je gol razlika odlučivala, pa je tako ta pozicija pripala Podsusedu. Oni su u prvoj utakmici s 2:0 pobijedili Sapce, da bi u drugoj s istim rezultatom poraženi od Graničara iz Brodskog Varoša. Prvo ime Podsuseda bio je vratar Goran Bašić koji je nekada za Zagreb nastupao u Prvoj HNL.

Domaća Budainka Kolonija na svom 10. Memorijalnom turniru osvojila je 4. mjesto, Sapci su peti, dok je Tomica šesta. U revijalnoj utakmici veterani Budainka Kolonije i Podsuseda odigrali su bez pobjednika 2:2. Za najuspješnijeg vratara prema očekivanju proglašen je Goran Bašić iz Podsuseda, dok je najbolji igrač turnira Luka Štimac iz pobjedničkog Vinogorca.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara