VIDEO Završetak 28. Brodskog glazbenog ljeta uz Tamaru Obrovac

Slavonskobrodska publika uživala je sinoć u posljednjem u nizu koncerata u sklopu 28. Brodskog glazbenog ljeta. Točku na "i" dvomjesečnim koncertnim događanjima stavila je sinoć Tamara Obrovac i Transhistria Ensemble.

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.07.2017


U svom prvom nastupu pred Brođanima izveli su skladbe s najnovijeg albuma "Canto amoroso" no i neke starijeg datuma poput uspješnice "Daleko je..." s istoimenog albuma iz 2005. godine. Skladateljica, pjevačica, flautistica i autorica tekstova Tamara Obrovac definitivno je jedna od najsvestranijih glazbenica na hrvatskoj sceni. U svojim autorskim radovima već dugi niz godina uspješno spaja zvukove iz tradicionalne istarske i mediteranske pjesmarice te suvremenog jazz izričaja. Iza nje je 10 autorskih albuma i brojne nagrade između ostalih nekoliko "Porina" za najbolje albume i žensku vokalnu izvedbu, a osvojila je i nagrade za najbolju scensku i glazbu za predstave.

Na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić" sinoć se predstavila s vrsnim glazbenicima - Urošom Rakovecom na gitari, Žigom Golobom na kontrabasu, Faustom Beccalossijem na harmonici te Krunoslavom Levačićem na bubnjevima. Jedinstveni zvuk jazza i mediterana očarao je i slavonskobrodsku publiku. Dobre vibracije između glazbenika i publike osjetile su se obostrano. "Jako je bilo lijepo, publika je bila fina i disciplinirana, lijepo su slušali i vidi se jedna edukacija i naviknutost na određeni način izričaja. Naša glazba nije jednostavna i nije lako biti otvoren na ovakvu vrstu glazbe tako da čestitam brodskoj publici." rekla je nakon koncerta Tamara Obrovac. A za tu dobro odgojenu publiku zaslužan je ponajviše organizacijski odbor Brodskog glazbenog ljeta na čelu s Hrvojem Špicerom. Od početka lipnja uživali smo tako u 13 koncerata, a u dvorani i ispred nje zasvirali su između ostalih Jazz i Tamburaški orkestar HRT-a, Jelena Radan, Ethno Croatia on the road, Zvjezdan Ružić Sextet, Budapest Gypsy Symphony Orchestra, Vesna Pisarović Jazz Trio te brojne domaće glazbene snage.

Programi Brodskog glazbenog ljeta doista su osigurali vrhunska koncertna događanja u gradu te proširili glazbene horizonte publici za koju sada i izvođači primjećuju da znaju probrati, reagirati i uživati.

Napisala: Ivana Imrešković

 
Zadnje vijesti

Mlađi kadeti KK Slavonski Brod 1946 favoriti za naslov

Depresija - bolest ili izbor?

U Brodu otvoren prvi Radnički dom u Hrvatskoj

NAJČITANIJE DANAS

KIDS SCIENCE DAY 21.10. U CITY COLOSSEUMU

Znanstveno kreativna radionica za male istraživače uz eksperimente, photo booth i natjecateljsku igru

FOTO GALERIJA

Drugo mjesto na turniru u Zagrebu

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić

Braći Birač prva mjesta u Daruvaru

Afričke narukvice prijateljstva za pomoć misijama

Druga dječja smotra folklora u Gornjim Andrijevcima