VIDEO Uvjerljiva pobjeda juniora KK "Slavonski Brod 1946"

Počela je nova sezona u košarkaškoj ligi Slavonije i Baranje za juniore u kojoj nastupaju igrači koji su 2000. godište i mlađi. U natjecanju je 8 klubova koji igraju dvokružnim bod sustavom, dok će prvak predstavljati regiju istok na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske. U 1. kolu juniori Slavonskog Broda 1946 bili su uvjerljivi na domaćem pakretu u susretu s Požegom.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 11.10.2018
VIDEO Uvjerljiva pobjeda juniora KK "Slavonski Brod 1946"


Nova ekipa juniora Slavonskog Broda 1946 tek je ovog ljeta složena, dok će okosnicu u novoj sezoni činiti: Luka Špehar, Dominik Mutić i Tomislav Matačić uz nešto mlađeg Arijana Kovačevića koji će igrati i za kadete. Protiv Požege juniori trenera Igora Kovačevića nisu imali većih problema te su bez poteškoća zabilježili visoku pobjedu s 98:55.

Nakon početnog vodstva od 2:0 za juniore  Slavonskog Broda 1946, gosti iz Požege uspjeli su izjednačiti što je bilo prvo i jedino poravnanje na utakmici. Kasnije se domaći odvajaju na 8:2 te s 24:13 dobivaju prvu četvrtinu. Do poluvremena je razlika narasla na 46:29, a Požega je nadigrana u trećem periodu. Taj dio utakmice Brođani su dobili s 29:9 te je uoči posljednje četvrtine bilo 75:38. Tada je trener Igor Kovačevića na parket poslao svoje mlađe igrače s klupe te oni ne samo da su održavali razliku, već su je i povećali na konačnih 98:55. Kod juniora Slavonskog Broda 1946 kapetan Luka Špehar postigao je 23 koša, dok je do njega Dominik Mutić ubacio 19, Tomislav Matačić 18, a Arijan Kovačević 10 poena.

Sličnu ekipu imaju i juniori Požege kod kojih je samo 1 igrač izlazno 2.000. godište, dok su ostali svi mlađi. I trener Dario Rich ima igrača koji je 2005. godište, dok je kod njih u porazu od Brođana Andreas Janeš postigao 16, a Fabijan Ereiz 14 koševa.

U drugom poluvremenu kod domaćih juniora su se od mlađih svojom igrom svidjeli: Ivan Lazić, Luka Losert i Fran Vištica, dok je koševe postigao i Filip Sivrić koji je 2005. godište. Trener Kovačević u juniorima nema niti jednog igrača koji je izlazno 2.000. godište, dok će mu u utakmicama s jačim protivnicima nedostajati visoki centar pod košem kao i rotacija ili kako to treneri vole reći – kratka klupa.

Već ove subote juniore Slavonskog Broda 1946 u redovnom 2. kolu Lige Slavonije i Baranje očekuje puno teža utakmica koju će od 15 sati na parketu Sportske dvorane Brod igrati protiv Borova. 

Zadnje vijesti

Za Rekord Tim 3 domaće pobjede

VIDEO Mate Bulić: "Kada dođem u Slavoniju, osjećam se kao doma"

Beauty lounge RITUAL by Marko Zirdum pretvara snove o sjajnoj i njegovanoj kosi u stvarnost

NAJČITANIJE DANAS

Zabava Udruge "Prsten"

VIDEO Mate Bulić: "Kada dođem u Slavoniju, osjećam se kao doma"

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu potpisalo ugovore o stipendiranju s osam studenata

U tijeku radovi na izgradnji novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

Obilježena 84. obljetnica stradanja Vrbsko-ruščičkih žrtava

Pljeskom ispraćeni mladi Brođani, Zagrepčani i Zadrani

Trešnjevka prejaka za Brod na Savi