VIDEO U Poliklinici Opće bolnice počeo dvodnevni tečaj neinvazivne ventilacije

U Poliklinici slavonskobrodske Opće bolnice počeo je dvodnevni tečaj neinvazivne ventilacije, kojeg organizira bolnički Odjel za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.11.2018


Neinvazivna ventilacija – učinkovit način liječenja različitih vrsta akutnog respiracijskog ili cirkulacijskog zatajenja. Zahvaljujući suvremenim respiratorima njezina je primjena vrlo jednostavna i učinkovita u velikom broju različitih kliničkih stanja. No, nažalost ova se metoda u Hrvatskoj još uvijek nedovoljno koristi. Iz tog razloga u Poliklinici Opće bolnice u Slavonskom Brodu organiziran je još jedan tečaj, a koji će doprinijeti uvođenju i široj primjeni ove metode liječenja.

Tečaj je namijenjen specijalistima anestezije, reanimacije, intenzivnog liječenja, kardiologije, hitne medicine. Uglavnom liječnicima raznih vrsta specijalnosti.

Ovakvi su tečajevi u slavonskobrodskoj Općoj bolnici svakako doprinos daljnjem unaprijeđenju i samog sustava, a primarno usavršavanju liječnika specijalista bez kojih i najsofisticiranija oprema, vrhunski uređaji i metode svjetskih standarda ne bi imali smisla. 

 
Zadnje vijesti

Bez dozvole skupljao sekundarne sirovine

Revoltiran gubitkom oštetio automat za igre na sreću

Tradicionalni božićni koncerti brodskoga FAB-a

FOTO GALERIJA

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju

Prva izložba skulptura izrađenih od drveta vinove loze u svijetu

Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a