VIDEO Pučki igrokazi ponovo oduševili u Sikirevcima

Puno smijeha i fikcije no i stvarnih životnih situacija smještenih na pozornicu, sve to i ove godine na 17. po redu Smotri pučkih igrokaza u Sikirevcima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.01.2020


 S puno humora siječanjsku depresiju i ove godine uspješno su otjerali pučki glumci u programu kojim tradicionalno započinje manifestacija "Brodsko kolo". Sikirevci za ovaj program nisu odabrani slučajno. Naime temelji se na tradiciji pod nazivom "Sikirevačka poredovnica" kojima su mještani kratili duge zimske večeri.  Danas je to ugledna smotra pučkih priča, igrokaza i glumaca za koju se iz godine u godinu sve bolje pripremaju izvođači.

U ovogodišnjem programu odgirano je ukupno šest predstava. Među glumcima u pučkim igrokazima neki su već pravi profesionalci. Jedna od njih je i višestruko nagrađena Irena Matković.  Uz Matine kripoštole predstavili su se i glumci KUD-a "Drežnik", KUD-a "Eugen Kumičić" iz Sl. Broda te "Ivan Goran Kovačić" iz Beravaca, a monolog je izvela i Eva Janeš. I ovogodišnja je smotra iznova potvrdila vrijednost ovog programa Brodskog kola. 

I za kraj dodjeljene su i nagrade. Stručni sud nagrade za najbolju glumicu i glumca dodijelili su Nevenki Kuni te Željku Blaževiću iz KUD-a "Eugen Kumičić". 

Zadnje vijesti

Sutra se održava Brodski hodaton

Ukupno 436 prometnih prekršaja, najviše nepropisne brzine

Alkoholiziran vikao na zaposlenice kasina, 18-godišnjak pod utjecajem alkohola vrijeđao policajce

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“