VIDEO Premijera: Hojsak & Novosel s "Hodaj" najavili suradnju s Gibonnijem

Hojsak & Novosel duo kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura,) javnosti još znani i pod nazivom Bow vs. Plectrum, sada predstavljaju najnoviju suradnju kroz Gibonnijevu pjesmu “Hodaj” uz zanimljiv spoj kontrabasa i tambure.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.06.2018
Suradnja se dogodila spontano, nakon susreta dvojca i Gibonnija na diskografskoj nagradi Porin, nakon čega su Tihomir i Filip dobili poziv gostovati na Gibonnijevom koncertu u Areni Zagreb te kasnije došli do ideje da suradnju podignu na veću umjetničku razinu. Rezultat svega je skorašnji album Hojsaka & Novosela koji će sadržavati pjesme Zlatana Stipišića Gibonnija u verziji s tamburom i kontrabasom. Upravo je “Hodaj” prva od devet pjesma koje će se naći na albumu.

Filip i Tihomir zaslužni su za aranžman pjesme, redatelj video spota je Josip Grizbaher, direktor fotografije Tomislav Šilovinac, a art direktor Marko Džavić.

Muziku podržava

“Za nas je ovo velika stvar, ipak je Gibo već godinama jedan od naših najkvalitetnijih i najizvođenijih autora. Također, onaj tko prati Gibonnijevu karijeru zna da se uz Gibu pojavljuju vrhunski glazbenici kao što su Nikša Bratoš, Vlatko Stefanovski, Tony Levin, Manu Katche i mnogi drugi. Biti dio tog zvjezdanog društva za nas je potvrda našeg dobrog i kvalitetnog rada,” poručili su Filip i Tihomir prilikom predstavljanja ove suradnje.

Duo je nastao na ideji da se kombiniraju dva žičana instrumenta uz različite tradicije sviranja. Njihova autorska glazba i originalan pristup vrlo brzo postali su hrvatski kulturološki brend pa je ovaj duo u nepune tri godine djelovanja nastupio u Americi, Kini, Italiji, Belgiji, Austriji, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH te cijeloj Hrvatskoj. Osim brojnih nastupa ističu se i kolaboracije s Vlatkom Stefanovskim, Matijom Dedićem, Zagrebačkom Filharmonijom, tamburaškim orkestrom HRT-a i Theodosiijem Spassovom.

Izvor: Muzika.hr

Zadnje vijesti

Ljetno nevrijeme pohujalo Slavonskim Brodom

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina

Jedna novooboljela osoba od SARS-CoV-2 u protekla 24 sata

FOTO GALERIJA

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote

[FOTOGALERIJA] Vrpolje: novozaređeni svećenik fra Gabrijel Bošnjak proslavio svoju Mladu misu

Mladi Brođani prvaci Hrvatske u malom nogometu