VIDEO Brođanin Antun Brekalo u 60.-im godinama biciklom obilazi svijet

Zdrav način života, i svakako zdrava investicija u današnje vrijeme - bicikl - kao hobi i prijevozno sredstvo 65-godišnjeg Antuna Brekala iz Slavonskog Broda dovela su do najudaljenijih mjesta na svijetu. Radeći na brodovima, uz najdražeg ljubimca proputovao je cijelu Europu i Ameriku.

Autor: Olja Terzić | Datum objave: 31.01.2018
Iako u svojim 60-ima, kao dječarac na biciklu. Sve je krenulo s motorima i trčanjem maratona, da bi svoj slobodan i otvoren duh Antun Brekalo iz Slavonskog Broda iskazao na omiljenom ljubimcu. Naime, prije 30 i više godina, Ante je počeo konobariti na brodovima po cijelom svijetu, i u 50.-oj godini života shvatio je da biciklom može lakše i brže obići sva mjesta koja je posjetio. Nauživao se po Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Rusiji, azijskim zemljama, a neka mjesta mu posebno ostaju u sjećanju kao Rio de Janeiro, Meksiko i New York. Nedavno se upustio i u avanturu Jahorina, a u Sarajevu na omiljenoj Baščaršiji dočekali su ga s oduševljenjem.

Adrenalin, uživanje u prirodi i raznim kulturama – taj stil života nastavit će i u mirovini. Iduća destinacija Himalaja. 

 

Zadnje vijesti

Gardun iz Garčina nakon 13 godina ponovo u Prvoj Županijskoj ligi

FOTO GALERIJA

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske