VIDEO Brođani u potpunosti restaurirali Ford Taunusa iz 1974. godine

Ako ovih dana na ulicama Slavonskog Broda vidite Ford Taunusa xl iz 1974. u savršenom stanju, djelo je to Brođana koji su se odlučili u potpunosti restaurirati ovaj klasični automobil.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 27.05.2020
 Za restauraciju su zaslužni otac i sin Mijo i Zvonko Pitlović iz Slavonskog Broda.

Priča ovog automobila, točnije Ford Taunusa xl počinje davne 1974. godine u Fordovom salonu u Sloveniji gdje je kupljen od strane Zvonkinog djeda i bake.

"Priča ovog automobila, točnije Ford Taunusa xl počinje davne 1974. godine u Fordovom salonu u Sloveniji gdje je kupljen od strane moga djeda i bake. Baka Irena Krivač je bila osobito vezana za taj auto. Svi u Slavonskom Brodu su je znali kao „baka u bijelom Fordu“.  Nakon njezine smrti automobil ostaje mirovati u garaži. Mnogi su ga htjeli kupiti no nismo imali srca prodati ga", kaže nam Zvonko. 

Nedavno Zvonko se odlučio zajedno s ocem Mijom na restauraciju ovog klasičnog automobila.

"Automobil je kompletno restauriran u Autoservisu Pitlović. Radovi su trajali 6 mjeseci. Obnovili smo ga u drugačijem stilu, sa sportskim ovjesom i dorađenim motorom. Sav trud se isplatio. Zablistao je u novom sjaju, daleko bolji i atraktivniji nego dana kada je izvezen iz salona", posnosno ističe Zvonko.

A kako bi svoj rad prezentirali javnosti na najbolji mogući način, snimljen je i poseban video. U ovom videu snimljenom od strane talentiranog fotografa i snimatelja Nevena Pešuta možete vidjeti automobil nakon restauracije. 

"Student sam informatike u Puli i usporedno s tim bavim se snimanjem i slikanjem, portreta, pejzaža, reklamnih projekata, vjenčanja i dokumentacija. Moj prijatelj Zvonko Pitlović i ja smo se dosjetili za vrijeme karantene da pretočimo strast i ponos na ekrane gledatelja odnosno njegov rad auto Ford Taunus", kaže Pešut.

Osim automobila tu je i prikaz garaže u Autoservisu Pitlović. Garaže ispunjene gomilom znanja i sjećanja koja će se i dalje graditi i ostati zauvijek nezaboravna. Kao i ovaj jedninstveni Ford Taunusa xl.

Zadnje vijesti

Nakon izbora uklanjanje promidžbenih plakata s javnih površina

Poginuo Andrija Andabak, junak domovinskog rata

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika