VIDEO Brođani u potpunosti restaurirali Ford Taunusa iz 1974. godine

Ako ovih dana na ulicama Slavonskog Broda vidite Ford Taunusa xl iz 1974. u savršenom stanju, djelo je to Brođana koji su se odlučili u potpunosti restaurirati ovaj klasični automobil.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 27.05.2020
 Za restauraciju su zaslužni otac i sin Mijo i Zvonko Pitlović iz Slavonskog Broda.

Priča ovog automobila, točnije Ford Taunusa xl počinje davne 1974. godine u Fordovom salonu u Sloveniji gdje je kupljen od strane Zvonkinog djeda i bake.

"Priča ovog automobila, točnije Ford Taunusa xl počinje davne 1974. godine u Fordovom salonu u Sloveniji gdje je kupljen od strane moga djeda i bake. Baka Irena Krivač je bila osobito vezana za taj auto. Svi u Slavonskom Brodu su je znali kao „baka u bijelom Fordu“.  Nakon njezine smrti automobil ostaje mirovati u garaži. Mnogi su ga htjeli kupiti no nismo imali srca prodati ga", kaže nam Zvonko. 

Nedavno Zvonko se odlučio zajedno s ocem Mijom na restauraciju ovog klasičnog automobila.

"Automobil je kompletno restauriran u Autoservisu Pitlović. Radovi su trajali 6 mjeseci. Obnovili smo ga u drugačijem stilu, sa sportskim ovjesom i dorađenim motorom. Sav trud se isplatio. Zablistao je u novom sjaju, daleko bolji i atraktivniji nego dana kada je izvezen iz salona", posnosno ističe Zvonko.

A kako bi svoj rad prezentirali javnosti na najbolji mogući način, snimljen je i poseban video. U ovom videu snimljenom od strane talentiranog fotografa i snimatelja Nevena Pešuta možete vidjeti automobil nakon restauracije. 

"Student sam informatike u Puli i usporedno s tim bavim se snimanjem i slikanjem, portreta, pejzaža, reklamnih projekata, vjenčanja i dokumentacija. Moj prijatelj Zvonko Pitlović i ja smo se dosjetili za vrijeme karantene da pretočimo strast i ponos na ekrane gledatelja odnosno njegov rad auto Ford Taunus", kaže Pešut.

Osim automobila tu je i prikaz garaže u Autoservisu Pitlović. Garaže ispunjene gomilom znanja i sjećanja koja će se i dalje graditi i ostati zauvijek nezaboravna. Kao i ovaj jedninstveni Ford Taunusa xl.

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja