VIDEO Anketa županijskog Zavoda za javno zdravstvo pokazala loše znanje mladih o marihuani

Županijski zavod za javno zdravstvo, u sklopu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga, provela je anketu na 280 studenata Veleučilišta i Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, i to na temu ovisnosti o marihuani. Rezultat svega je da mladi i nisu toliko upućeni koji su njeni učinci na mozak i tijelo.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.06.2018


Već uobičajena podjela droga na lake i teške, mladi su, kaže, često u nedoumici kada se govori o marihuani.  Njeno svrstavanje u lake droge, ostavlja dojam da nije tako štetna. Ali, istina je, ističe dr. Irena Jurišić iz Službe za liječenje ovisnosti županijskog Zavoda za javno zdravstvo, drugačija.

Provedena anketa za konzumaciju marihuane 280 studenata Veleučilišta i Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, pokazala je tako da su mladi zapravo loše upućeni u njezine učinke na mozak i tijelo. Od anketiranih gotovo 50 posto njih barem jednom je konzumiralo marihuanu. Njih polovica smatra da ne može nastati ovisnost nakon redovite konzumacije te su za potpunu legalizaciju. To Zavodu, ističe dr. Jurišić, daje smjernice za daljnji rad, ukazuje na važnost pravovremene, dodatne edukacije kako bi se formirali ispravni stavovi.

Zadnje vijesti

Tehnička škola Slavonski Brod nositelj ERASMUS+ povelje

VIJESTI

Vrijedno priznanje

Tehnička škola Slavonski Brod nositelj ERASMUS+ povelje

FOTO GALERIJA

Nova pješačka staza asfaltirana u Ulici Ivana Gundulića

Bačić: zlatna nit viševjekovno je tradicijsko obilježje povezanosti Slavonije i slavonskog čovjeka

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!