VIDEO Anketa županijskog Zavoda za javno zdravstvo pokazala loše znanje mladih o marihuani

Županijski zavod za javno zdravstvo, u sklopu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga, provela je anketu na 280 studenata Veleučilišta i Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, i to na temu ovisnosti o marihuani. Rezultat svega je da mladi i nisu toliko upućeni koji su njeni učinci na mozak i tijelo.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.06.2018


Već uobičajena podjela droga na lake i teške, mladi su, kaže, često u nedoumici kada se govori o marihuani.  Njeno svrstavanje u lake droge, ostavlja dojam da nije tako štetna. Ali, istina je, ističe dr. Irena Jurišić iz Službe za liječenje ovisnosti županijskog Zavoda za javno zdravstvo, drugačija.

Provedena anketa za konzumaciju marihuane 280 studenata Veleučilišta i Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, pokazala je tako da su mladi zapravo loše upućeni u njezine učinke na mozak i tijelo. Od anketiranih gotovo 50 posto njih barem jednom je konzumiralo marihuanu. Njih polovica smatra da ne može nastati ovisnost nakon redovite konzumacije te su za potpunu legalizaciju. To Zavodu, ističe dr. Jurišić, daje smjernice za daljnji rad, ukazuje na važnost pravovremene, dodatne edukacije kako bi se formirali ispravni stavovi.

Zadnje vijesti

Hrvatska reprezentacija na Vijušu ugošćuje Italiju

VIJESTI

Brada u muškaraca, trend ili (zdravstvena) potreba

Štiti od UV zračenja, raka kože i infekcija, štedi vrijeme, zimi daje toplinu

NAJČITANIJE DANAS

Tomislav Bralić i klapa Intrade stižu u Garčin

"Pravi smo ljubitelji kulena, a Slavonci nas na odlasku pjesmom prate do kombija"

FOTO GALERIJA

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika

Brođani uspješni u Banja Luci

Astra osvojila 5 medalja u Zagrebu

Top dance uspješan na prvom ovosezonskom natjecanju