VIDEO - Zbor brodske župe snimio video za pjesmu Gospi Brze Pomoći, autora novoga biskupa mons. Ivana Ćurića

O Majko spremna (Pohvale Gospi Brze Pomoći) – naslov je pjesme čijega je teksta autor novozaređeni pomoćni biskup đakovačko osječki mons. Ivan Ćurić i za koju je zbor slavonskobrodske Gospine župe snimio video, u prigodi biskupova ređenja.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 22.04.2019


 "Pohvale Gospi Brze Pomoći napisao je godine 2005. mons. Ivan Ćurić i za Malu Gospu iste godine prvi ju je on sam izveo predvodeći blagdansko misno slavlje", kaže s. Monika Ceclija Zvonarek, voditeljica župnoga zbora, čije su članice i članovi odlučili  ovjekovječiti i video zapisom, u suradnji sa Slavonskobrodskom Televizijom, a sve u čast biskupu Ivanu Ćuriću, inače velikom štovatelju nebeske Majke Marije, Gospe Brze Pomoći

Inače, glazbu za pjesmu napisao je maestro Ivan Andrić, voditelj Katedralnog zbora i nadbiskupijskog ureda za crkvenu glazbu, a u studiju SBTV-a otpjevao ju je mješoviti zbor župe Gospe Brze Pomoći pod ravnanjem sestre Monike Cecilije Zvonarek. 
 
Iako ju je puno puta imao prigodu čuti u njihovoj izvedbi, zboraši iz brodske Gospine župe predstavit će biskupu Ćuriću pjesmu već za njegova pohoda župi i svetištu 8. svibnja.
 
Zbor župe Gospe Brze pomoći broji 40 članica i članova koji svoje slobodno vrijeme izdvajaju za slavljenje Boga pjevanjem, imajući uvijek na srcu kako je pjesma dvostruka molitva...

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Dvije nove pozitivne osobe u županiji, aktivnih slučajeva 121

13. Memorijal ''Ostat ću mlad – Krešimir Blažević'' u Centru mladih i na YouTubeu

Leona i Antonela 4. u finalu na 1000 metara

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“