VIDEO - Proslavljen dan Općine Oriovac

Svečano obilježen dan Općine Oriovac, jedne od gospodarski najrazvijenijih općina u Brodsko-posavskoj županiji.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 17.04.2018


 Obilježavanje dana Općine tradicionalno je započelo svetom misom u crkvi Svetog Emerika, a kod spomen obilježja poginulim braniteljima u središtu Oriovca položeni su vijenci i upaljene svijeće. Središnji dio obilježavanja bila je svečana sjednica Općinskog vijeća u Društvenom domu, a dugogodišnji načelnik Pavetić zadovoljan je učinjenim u proteklom razdoblju.

Općina Oriovac je nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora doživjela svojevrsnu rekonstrukciju, a u aktivnu politiku sve se više uključuju mladi. U prilog tome ide i činjenica da u izvršnoj vlasti participira sve više mladih ljudi koji žele pomoći zajednici u kojoj žive.

Sve što je realizirano do sada prezentirano je brojnim uzvanicima i mještanima na svečanoj  sjednici općinskog vijeća. Saborski zastupnik Davor Vlaović istaknuo je važnost lokalne samouprave u komunikaciji i boljoj suradnji sa državnim institucijama, a kao primjer dobre prakse naveo je upravo ovu Općinu. 

Svečanost su uveličali i brojni načelnici Općina iz cijele županije, što je i dokaz obostrane suradnje među jedinicama lokalne samouprave. Općinsko vodstvo u realizaciji brojnih projekata imalo je potporu i Županijske izvršne vlasti čiji je predstavnik zahvalio na višegodišnjoj suradnji koja je urodila prepoznatljivim projektima.

Bila je ovo prilika da se Udrugama sa područja općine koje ove godine obilježavaju značajne obljetnice dodjele prigodna priznanja. Tako su ove godine uručena NK Omladincu iz Ciglenika za 60, KUD-u Matija Gubec za 50, NK Slavoncu za 70 i Lovačkom društvu Orljava iz Slav. Kobaša za 80 godina djelovanja.

Na kraju još dodajmo da su svečanu sjednicu svojim glazbenim izvedbama obogatili i članovi KUD-a "Luka Ilić Oriovčanin". Program obilježavanja nastavlja se u subotu 21. travnja sada već tradicionalnim zajedničkim koncertom KUD-ova sa područja Općine Oriovac.

 
Zadnje vijesti

Nova pobjeda predkadeta KK Brod

Ako vozite, ne koristite mobitel! Apel iz Slavonskog Broda uz pjesmu popularnog Damira Kedže

Nevjerojatna priča o 26. čovjeku na svijetu i prvom Hrvatu koji je dopješačio do Južnog pola - sam

NAJČITANIJE DANAS

U organizaciji KUD-a Lovor

Obnavljamo baštinu: U Trnjanima održana jedinstvena manifestacija ovakve vrste u Hrvatskoj

FOTO GALERIJA

Učenici iz Primoštena i Slavonskog Broda u posjetu Turističkom gospodarstvu Kereković

Jubilarna 10. pečenkijada rekordna po broju ekipa

VIDEO Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila ured u Brodsko-posavskoj županiji

Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić

Na Korzu predstavljene slike iz 3D radionice Filipa Mrvelja