VIDEO - Proslavljen dan Općine Oriovac

Svečano obilježen dan Općine Oriovac, jedne od gospodarski najrazvijenijih općina u Brodsko-posavskoj županiji.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 17.04.2018


 Obilježavanje dana Općine tradicionalno je započelo svetom misom u crkvi Svetog Emerika, a kod spomen obilježja poginulim braniteljima u središtu Oriovca položeni su vijenci i upaljene svijeće. Središnji dio obilježavanja bila je svečana sjednica Općinskog vijeća u Društvenom domu, a dugogodišnji načelnik Pavetić zadovoljan je učinjenim u proteklom razdoblju.

Općina Oriovac je nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora doživjela svojevrsnu rekonstrukciju, a u aktivnu politiku sve se više uključuju mladi. U prilog tome ide i činjenica da u izvršnoj vlasti participira sve više mladih ljudi koji žele pomoći zajednici u kojoj žive.

Sve što je realizirano do sada prezentirano je brojnim uzvanicima i mještanima na svečanoj  sjednici općinskog vijeća. Saborski zastupnik Davor Vlaović istaknuo je važnost lokalne samouprave u komunikaciji i boljoj suradnji sa državnim institucijama, a kao primjer dobre prakse naveo je upravo ovu Općinu. 

Svečanost su uveličali i brojni načelnici Općina iz cijele županije, što je i dokaz obostrane suradnje među jedinicama lokalne samouprave. Općinsko vodstvo u realizaciji brojnih projekata imalo je potporu i Županijske izvršne vlasti čiji je predstavnik zahvalio na višegodišnjoj suradnji koja je urodila prepoznatljivim projektima.

Bila je ovo prilika da se Udrugama sa područja općine koje ove godine obilježavaju značajne obljetnice dodjele prigodna priznanja. Tako su ove godine uručena NK Omladincu iz Ciglenika za 60, KUD-u Matija Gubec za 50, NK Slavoncu za 70 i Lovačkom društvu Orljava iz Slav. Kobaša za 80 godina djelovanja.

Na kraju još dodajmo da su svečanu sjednicu svojim glazbenim izvedbama obogatili i članovi KUD-a "Luka Ilić Oriovčanin". Program obilježavanja nastavlja se u subotu 21. travnja sada već tradicionalnim zajedničkim koncertom KUD-ova sa područja Općine Oriovac.

 

Zadnje vijesti

Javni poziv za studente - rad u službi spašavanja na Gradskom kupalištu "Poloj"

Obilježava se Dan Općine Gornja vrba

Policajci ne odustaju od “ulične redukcije”

VIJESTI

Ljetni posao

Javni poziv za studente - rad u službi spašavanja na Gradskom kupalištu "Poloj"

SPORT

Završnica nogometnog Kupa RH za mlađe uzraste

Osijek osvojio kup u sve tri kategorije

FOTO GALERIJA

Obilježava se Dan Općine Gornja vrba

Otvorena izložba fotografija zaštićenih područja Brodsko-posavske županije

Mednim doručkom otvorene 21. Poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. Proljetni sajam u Novoj Gradiški

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Dalija Orešković u Slavonskom Brodu predstavila program START-a: Zalažemo se za uvođenje europske minimalne plaće