VIDEO - Najbolji mladi dizajneri robota dolaze iz Slavonskog Broda!

Krije li se u Slavonskom Brodu nova generacija dizajnera robota? Čini se da možemo računati na to, sudeći po sjajnome uspjehu i prvoj nagradi što su na nedavnom međunarodnom natjecanju iz robotike u Zagrebu ostvarili učenici, članovi Lego tima iz slavonskobrodske udruge CONNECT IT.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 13.02.2019


Ova nagrada upravo u Slavonskom Brodu otkriva novu generaciju dizajnera robota, njih 12 članova Lego tima koji su sudjelovali u ovome natjecanju, pod mentorstvom mladog brodskog inovatora Roka Lukende. Puno im znači, kaže Roko, jer Slavonci mogu parirati ponajboljim mladim programerima i dizajnerima robotike iz regije

 Inače, Roko priprema još jedan projekt i to za sajam inovacija ovoga ljeta na otoku Pašmanu. Prijavio ga je i na natječaj za potporu Ministarstva turizma. 
 
Iz udruge CONNECT IT pripremaju još niz edukativnih  radionica iz projekta STEMČIĆI koji obuhvaća 12 edukativnih radionica programiranja, modeliranja, robotike... Neki do produkata su mikrobitovi i m-bot roboti u dizajnu automobila. Veliki je interes djece za radionicu razvoja računalnih igara koja kreće za desetak dana. "U želji da napravimo nešto prepoznatljivo i uključimo djecu u taj proces, odlučili smo izraditi računalnu igricu.  Svijet igara jako je blizak svima, vjerujemo da bi svi skupa značajno mogli nadopuniti cijelu tu priču tako da djeci pokažemo što se sve krije iza tih igara, kako se one progamiraju i dizajniranju", kaže Matea Paradžik, članica udruge.
 
U pripremi je i projekt Generacija Next, kojemu je cilj analiza meteoroloških parametara izradom mobilne meteoroške postaje i to na temelju Arduino elektroničke prototipne platforme. 
 
S obzirom da je za sve ove projekte udruge CONNECT IT sve veći interes učenika i mladih, edukatorima u udruzi sada je najveći izazov pronaći veći prostor za organizaciju  njihovih projektnih radionica. 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija moli građane da ne dolaze prije početka radnog vremena po dokumente

Još dva restorana dobila standard Okusi graničarskog Posavlja

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

NAJČITANIJE DANAS

„Moje ljeto – nešto drugačije“

U Slavonskom Brodu više od 50 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu

FOTO GALERIJA

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

Eva Plavšić i Filip Beketić - najljepši snaša i momak 53. Đakovačkih vezova

Fra Josip Ivkić, novozaređeni svećenik franjevac, proslavio svoju mladu misu

FOTOGALERIJA - UŠR Petnja organizirala 3. Malu školu ribolova za djecu

Od Brođana najbolji rezultat imala Marina Nenadović