Veliko zanimanje natjecatelja za Pivski maraton i Olimpivske igre

Na medijskoj konferenciji održanoj u slavonskobrodskoj 'Kući piva', organizatori Brodskog festivala piva predstavili su detaljno program i pravila Pivskog maratona i 1. Olimpivskih igara, koji će biti održani u okviru festivala, 24. i 25. studenog u velikom šatoru ispred dvorane Vijuš.

Autor: bportal | Datum objave: 23.11.2016
Veliko zanimanje natjecatelja za Pivski maraton i Olimpivske igre


Veliko zanimanje natjecatelja ugodno je iznenadilo organizatore, rekao je Željko Špalat, vlasnik 'Kuće piva' i detaljno pojasnio pravila natjecanja - Pivski maraton kreće u četvrtak, 24. studenog u 16 sati ispred Kuće piva, ide Starčevićevom ulicom prema Šetalištu braće Radić, odakle vodi pored restorana Brođanka do dvorane Vijuš i festivalskog šatora. Putem će natjecatelji morati zastati na 10 pivskih postaja, na svakoj moraju popiti čašu piva (0,3 dcl) i uzeti potvrdu o ispijanju. Natjecatelj koji prvi prođe kroz cilj (sa svih deset potvrda) je službeni pobjednik maratona. On će ujedno imati čast otvoriti prve Olimpivske igre, dan kasnije, 25. studenog.

Olimpivske igre počinju u petak u 19,30 u velikom festivalskom šatoru Brodskog festivala piva. Do sada je prijavljeno devet ekipa. Iz Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Osijeka, Đakova, Vinkovaca i Novog Sada. Svaka ekipa ima pet članova i trenera, te po želji i potrebi – pivoterapeuta.

Natjecanje se sastoji od pet kategorija:

1. Pojedinačno natjecanje u brzom ispijanju piva (0,5 lit). U ovoj igri svaka ekipa bira samo jednog predstavnika. Natjecateljima se pojedinačno mjeri vrijeme ispijanja piva, imaju samo jednu priliku, a tri najbrža osvajaju medalje.

2. Pojedinačno natjecanje u držanju punih krigli. I u ovoj igri svaka ekipa bira samo jednog predstavnika. Natjecatelji su istovremeno na pozornici. U svakoj ruci drže po jednu kriglu punu piva (1,0 lit). Onaj koji spusti ruke ispod zadane ravnine ispada iz natjecanja. Pobjeđuje onaj natjecatelj koji najduže drži krigle u ravnini.

3. Beer pong. Ekipno natjecanje koje se igra na eliminaciju. Igraju po dvije ekipe, jedna nasuprot drugoj, za beer pong stolom. Sa svake strane stola nalaze se krigle s pivom. Ekipa sa suprotne strane baca lopticu od stol, ciljajući protivničke krigle. Ako loptica padne u kriglu, jedan od članova ekipe čija je krigla, mora popiti to pivo. Igra se dok jedna od ekipa ne popije sve pivo. Dakle, pobjednik je ona ekipa kojoj ostane više piva na stolu.

4. Slaganje pivskih bačvi. Ekipno natjecanje u kojem svaki član ekipe mora dogurati jednu (praznu) pivsku bačvu od ciljne ravnine do pozornice, uspraviti je i popiti čašu piva. Kad spusti praznu čašu na stol, kreće slijedeći član i tako sve dok ne slože svih pet bačvi. Ekipa koja u najkraćem roku složi svih pet bačvi je pobjednik.

5. Pivska štafeta.  Ekipno ispijanje iz pivske čizme od tri litre. Na zadani znak prvi član ekipe počinje piti pivo iz čizme, dodaje drugom i tako redom, sve dok ne isprazne čizmu. Ekipa koja u najkraćem roku isprazni pivsku čizmu je pobjednik.

Za najbolje su organizatori pripremili medalje, pehare i brojne nagrade, a svi natjecatelji u pivskom maratonu i Olimpivskim igrama će dobiti na poklon i festivalske majice.

Na konferenciji su se predstavili i brodski pivari, koji će i ove godine dijeliti posjetiteljima domaće pivo, ali ovaj put uz humanitarnu donaciju, za udrugu 'Slap'. Više detalja rekao nam je tajnik Udruge pivara 'Brod', Željko Katavić – Za festival smo skuhali oko 560 litara piva, od toga je jedanaest različitih vrsta. Pivo dijelimo, ali uz donaciju za udrugu 'Slap'. U subotu ćemo kuhati pivo, da bi posjetitelji mogli detaljno vidjeti cijeli proces kuhanja. 

Zadnje vijesti

Jeste li vidjeli Dražena Filkovića?

Počinje obnova mosta kod Ade

Domagoj i Tomislav hodaju Hrvatskom s ciljem zaštite životinja

NAJČITANIJE DANAS

Humanitarni koncert

Za studentske stipendije Zaklade Prsten zapjevali poznati glazbenici

FOTO GALERIJA

Učenici OŠ Ljudevita Gaja peti put među najuspješnijim ekolozima

Berba odličja za brodske karataše na tri natjecanja

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“ općine Vrpolje održala javnu tribinu "Ohrabri se i postani poduzetnica“

Rekordnih 260 sudionika tradicionalne Tijelovske biciklijade

Brodsko-posavska županija u 'zlatnoj sredini' po povlačenju novca iz Programa ruralnog razvoja