Velikim koncertom ŽVS 'AD ASTRA' proslavio 10 godina postojanja

Ženski vokalni sastav "Ad Astra" sinoć je proslavio 10 godina postojanja i to velikim koncertom u Kazališnoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić". Izveli su repertoar sastavljen od različitih glazbenih stilova.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 21.11.2019
Velikim koncertom ŽVS 'AD ASTRA' proslavio 10 godina postojanja
Koncert su otvorile sakralnim skladbama i obradama klasike, a nastavili zvukovima tradicijskih napjeva, rocka, popa, world musica. Na pozornici su im se pridružili profesori glazbene škole i brodski glazbenici - Hrvoje Aušić i Dubravka Kolesarić na klaviru, Goran Potocki na klavijaturama, Vladimir Jevicki na gitari, Mario Jurković na bas gitari, Goran Stajić na bubnjevima, Ivana Kljajić na flauti te Dubravka Kolesarić na klaviru, Krešimir Ivančić i Alina Kševi na violinama te vokali Lana Stajić i Dominik Blaževac. Koncertni program je vodila Ivana Imrešković.

ŽVS "Ad Astra" danas broji 10  članica različite dobne strukture i kadrovskog profila. Izvode kompozicije različitog  glazbenog izričaja - od tradicionalnih hrvatskih pjesama, obrada hrvatskih i svjetskih duhovnih skladbi, pop i rock pjesama, a rado se okušaju i u drugim vokalnim žanrovima. U svom desetogodišnjem radu imaju veliki broj nastupa na raznim događajima u gradu kao što su  promocije,  manifestacije, otvorenja izložbi, obilježavanje obljetnica, humanitarni  koncerti. Treba izdvojiti sudjelovanje na regionalnoj smotri zborova i  Susretu  malih vokalnih  sastava  pod nazivom «Na te mislim»»  u Novoj Gradiški 2013.,  zatim nastup  na smotri malih  vokalnih sastava u Krapini iste godine.  2014. godine uslijedio je nastup na Krapina festu kao i  gostovanje za Svjetski dan glazbe u Bugojnu. Godinu poslije Ad astra bilježi gostovanje u emisiji Lijepom našom u Garčinu , u božićnom programu i  večeri posvećenoj Zdenku Runjiću. U Slavonskom Brodu 2017. ženski vokalni sastav sudjeluje u sakralnim svečanostima te surađuje s raznim udrugama na području  grada i županije. 
 
U glazbenoj biografiji Ad astre svakako treba dodati ciklus koncerata 2015., 2016. I 2018.  pod nazivom  „Od baroka do rocka“.  Godine 2017. Brođanke su sudjelovale na Festivalu glazbe Zagreb u dvorani V. Lisinski te su se vratile s osvojenom srebrnom plaketom. Izdvajamo i nastupe u sklopu Ljeta na Bundeku 2018., a u Ivanić gradu na Festivalu Žene za žene osvojile su nagradu publike. Na Međunarodnom natjecanju u Tuzli osvojile su srebrnu plaketu. Ove godine su održale koncert u sklopu 30. Brodskog glazbenog ljeta. Glazbena i stručna voditeljica sastava  od osnivanja do danas je profesorica glazbene kulture Jasna Stajić  s dugogodišnjim iskustvom u pedagoško- glazbenom radu  s djecom i odraslima. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

PRATITE UŽIVO Marsonia u utakmici desetljeća pred 1500 gledatelja

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

SPORT

Kvalifikacije za 2. HNL

PRATITE UŽIVO Marsonia u utakmici desetljeća pred 1500 gledatelja

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja