Velikim koncertom ŽVS 'AD ASTRA' proslavio 10 godina postojanja

Ženski vokalni sastav "Ad Astra" sinoć je proslavio 10 godina postojanja i to velikim koncertom u Kazališnoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić". Izveli su repertoar sastavljen od različitih glazbenih stilova.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 21.11.2019
Velikim koncertom ŽVS 'AD ASTRA' proslavio 10 godina postojanja


Koncert su otvorile sakralnim skladbama i obradama klasike, a nastavili zvukovima tradicijskih napjeva, rocka, popa, world musica. Na pozornici su im se pridružili profesori glazbene škole i brodski glazbenici - Hrvoje Aušić i Dubravka Kolesarić na klaviru, Goran Potocki na klavijaturama, Vladimir Jevicki na gitari, Mario Jurković na bas gitari, Goran Stajić na bubnjevima, Ivana Kljajić na flauti te Dubravka Kolesarić na klaviru, Krešimir Ivančić i Alina Kševi na violinama te vokali Lana Stajić i Dominik Blaževac. Koncertni program je vodila Ivana Imrešković.

ŽVS "Ad Astra" danas broji 10  članica različite dobne strukture i kadrovskog profila. Izvode kompozicije različitog  glazbenog izričaja - od tradicionalnih hrvatskih pjesama, obrada hrvatskih i svjetskih duhovnih skladbi, pop i rock pjesama, a rado se okušaju i u drugim vokalnim žanrovima. U svom desetogodišnjem radu imaju veliki broj nastupa na raznim događajima u gradu kao što su  promocije,  manifestacije, otvorenja izložbi, obilježavanje obljetnica, humanitarni  koncerti. Treba izdvojiti sudjelovanje na regionalnoj smotri zborova i  Susretu  malih vokalnih  sastava  pod nazivom «Na te mislim»»  u Novoj Gradiški 2013.,  zatim nastup  na smotri malih  vokalnih sastava u Krapini iste godine.  2014. godine uslijedio je nastup na Krapina festu kao i  gostovanje za Svjetski dan glazbe u Bugojnu. Godinu poslije Ad astra bilježi gostovanje u emisiji Lijepom našom u Garčinu , u božićnom programu i  večeri posvećenoj Zdenku Runjiću. U Slavonskom Brodu 2017. ženski vokalni sastav sudjeluje u sakralnim svečanostima te surađuje s raznim udrugama na području  grada i županije. 
 
U glazbenoj biografiji Ad astre svakako treba dodati ciklus koncerata 2015., 2016. I 2018.  pod nazivom  „Od baroka do rocka“.  Godine 2017. Brođanke su sudjelovale na Festivalu glazbe Zagreb u dvorani V. Lisinski te su se vratile s osvojenom srebrnom plaketom. Izdvajamo i nastupe u sklopu Ljeta na Bundeku 2018., a u Ivanić gradu na Festivalu Žene za žene osvojile su nagradu publike. Na Međunarodnom natjecanju u Tuzli osvojile su srebrnu plaketu. Ove godine su održale koncert u sklopu 30. Brodskog glazbenog ljeta. Glazbena i stručna voditeljica sastava  od osnivanja do danas je profesorica glazbene kulture Jasna Stajić  s dugogodišnjim iskustvom u pedagoško- glazbenom radu  s djecom i odraslima. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Domaći poraz kuglača Slavonca iz Bukovlja za kraj polusezone

Nakon šest kola KK Dar sam na vrhu

Za Brodsko-posavsku županiju ugovoreno 11,3 milijarde kuna u sklopu projekta Slavonija, Baranja i Srijem

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos