Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Plamen Sportskih igara mladih zapalio se u nedjelju u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.06.2020
Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije
 Natjecanja su započela u 9 sati Hrvatska pošta Cupom u tenisu, u 10 sati su na košarkaške terene istrčali sudionici Kinder turnira u košarci, dok je u 11 sati započeo županijski Coca- Cola Cup turnir u nogometu za djevojke. Veliko sportsko događanje u svom gradu otvorio je Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda s predstavnicima Plazma Sportskih igara mladih. Zdušno je navijao za svoje male Brođane i istaknuo: '' Grad Slavonski Brod dugogodišnji je partner Plazma Sportskih igara mladih i veseli nas što djeca, nakon cijele situacije koja nas je zadesila, opet imaju mogućnost družiti se na sportskim terenima. Grad ulaže svake godine u sportsku infrastrukturu, a ponosni smo što će se uskoro otvoriti i sportski dječji vrtić, vjerujem da smo nakon Zagreba jedini grad u Hrvatskoj koji se može podičiti i takvom uslugom za našu djecu.'' Događanje je bilo organizirano su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH, svim sudionicima prije ulaska u područje održavanja će bit izmjerena temperatura, te izvršena obavezna dezinfekcija i registracija.

Mladi Brodski sportaši i sportašice pokazali su izniman sportski duh, čemu svjedoči i podatak da svake godine ostvare odlične rezultate na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih koja će se ove godine održati u srpnju u Splitu.

Plasman na državnu završnicu u Hrvatska pošta Cup u tenisu izborili su: Lara Halajko, Ema Halajko, Ana Ostojić, Mirko Škrinjar, Dominik Škrinjar i Niko Mikec. Kinder turnir u košarci grao se u 2 kategorije za dječake i jednoj za djevojke. Put u Split ostvarile su ekipe: Marsonija, Klasije i Unagi. Odlično navijanje i fair play obilježili su i županijski Coca- Cola Cup turnir za djevojke, a u napetom finalu ekipa Viktorija pobijedila je ekipu ŽNK Viktorija.

Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara. Od ove godine Igre su u suradnji s UEFA pokrenule kampanju promocije ženskog nogometa, a na događanjima redovito djecu educiraju u suradnji s Nacionalnim programom za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova. Natjecanja u sklopu Igara nastavit će se ovaj tjedan diljem Hrvatske dok će svečano otvaranje Igara održati 12. lipnja u Prelogu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori. Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina ( Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 30 jednodnevnih sportsko-eduakativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih. 

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja