Velika čistka uz pomoć branitelja

Dan planeta Zemlje nije ni ove godine zaboravila Braniteljska zadruga "Sjeme-panj-umjetnost-život". Umjesto dosadašnje Kiparsko-likovne kolonije organizirali su petodnevni Radni festival. Uz čišćenje okoliša sudinoici su mogli na različite načine doznati kako živjeti u skladu s prirodom, uzgojiti primjerice eko povrće ili naći balans duha i tijela.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 22.04.2013
Bez prevelike pompe volonteri Radnog festivala uzeli su stvar u svoje ruke. Priključili su se velikoj akciji "Zelena Čistka-jedan dan za čisti okoliš".

U brodskom dijelu Brodskog Vinogorja od smeća očistili dobar dio šume. Tijekom akcije prikupljeno je gotovo stotinu vreća smeća i napunjen čitav kontejner koji će biti prebačen na gradsku deponiju. To je tek dio Radnog festivala čiji je koncept, ističe organizator, jednostavan – traje od četvrtka do ponedjeljka. I posve suprotno od standardne hrvatske navike spoja radni tjedan radom, a ne odmaranjem.

Posjetitelji imanja Braniteljske zadruge u Brodskom Vinogorju imali su tako u 5 dana prigodu uživati u čistom zraku, dobrom društvu no i nizu kvalitetnih radionica.

Zadruga ima sve odgovore na ta pitanja jer već drugu godinu vodi prvi permakulturni vrt na brodskom području koje je vlasništvo zadruge. Princip permakutlure je oslanjanje na prirodna načela bez korištenja ikakvih pesticida.

Uz permakulturnu radionicu sudionici Radnog festivala mogli su sudjelovati u još 7 različitih programa, od izrade skulptura uporabne vrijednosti, nakita od prirodnih materijala, kozmetike od biljaka pa sve do usvajanja osnovnih tehnika akrobalanaska koju su pokazali gosti iz Francuske i Nizozemske.

Radni festival u četiri dana okupio je više od 70 sudionika iz raznih dijelova Hrvatske. Zbog dobrih iskustava i korisnih radionica mnogi su najavili: ovaj susret ne propuštamo i slijedeće godine.

{youtube}kQSQxFqNCig|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mi bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

Svađali se zbog nesuglasica u prometu pa se i potukli

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji