Velik odaziv za 4. donacijsku utrku Lige protiv raka, prijavljeno već 550 trkača!

U organizaciji Lige protiv raka Brodsko-posavske županije u subotu 4. rujna održat će se ovogodišnja Donacijska utrka, pod sloganom "Znanjem i prevencijom do zdravlja". Program utrke otvorit će u 9 sati dječje utrke na 200 metara od 12-og godišta, potom slijede utrke na 400, 600 i 800 metara za djecu, A odrasli će trčati na 5 i 10 kilometara.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 18.08.2021
Velik odaziv za 4. donacijsku utrku Lige protiv raka, prijavljeno već 550 trkača!


Okupljanje svih sudionika svih uzrasta, njihovih majki, očeva, baka, djedova i prijatelja je kod Sportsko-rekreacijskog centra Vijuš, trčat će prema Poloju i natrag. Cijena prijave tj.sudjelovanja je 130 kuna za odrasle a za djecu simboličnih 50 kuna jer će dobiti i medalju i majicu, organizirat će se i okrijepa i manji domjenak, ako to epidemiološke mjere budu dopustile.

Predviđene su i sponzorske nagrade za prvih troje prvoplasiranih u ženskoj i muškoj konkurenciji, te za najbolje djevojčice i dječake. Tim povodom danas je na platou dvorane Vijuš održana još jedna tiskovna konferencija. 

- Ovu Donacijsku utrku organiziramo već petu godinu zaredom, ustvari je to javno-zdravstvena akcija kojom se ne samo sudionicima utrke nego i građanstvu uopće želi istaknuti koliko su važni fizička aktivnost i bavljenje sportom za naše zdravlje. Jedino usvajanjem zdravih životnih navika, bavljenje sportom i odlaskom na redovne i preventivne zdravstvene preglede možemo smanjiti mogućnost oboljenja, poglavito od malignih bolesti. Stoga je ova naša utrka različita od svih drugih utrka, kod nas rezultat nije bitan, najvažnije je sudjelovati, pa pozivam i one koji ne mogu istrčati  neka dođu, neka, ako treba i pješice, prođu određenu dionicu i učine nešto dobro za sebe i svoje zdravlje. Sve naše sudionike smatramo i smatrat ćemo pobjednicima - rekla je Jelena Demetrović, tajnica Lige protiv raka Brodsko-posavske županije.
 
- Do sada se na putem web stranice Stoperica.hr prijavilo više od 550 sudionika, prijave stižu i dalje. Naš je zadatak da radimo sve tehničke stvari, od online prijava do obrade podataka, do mjerenja i obrade rezultata. Stigle su prijave ne samo iz Broda nego i drugih mjesta u Slavoniji, ali i iz Zagreba i drugih gradova u Hrvatskoj - rekao je Boris Predmerski. član organizacijkog odbora.   

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Župan Marušič na 2. Danima regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Počinje natječaj za udruge u sklopu projekta "Žuta točka"

SPORT

Najava 12. kola Treće HNL -istok

Omladinac iz Gornje Vrbe gostuje u Pleternici

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška