Veleučilište u Slavonskom Brodu i Gradska knjižnica Slavonski Brod sklopili Sporazum o suradnji

Veleučilište u Slavonskom Brodu i Gradska knjižnica Slavonski Brod sklopili su Sporazum o suradnji kojim se uređuju međusobna prava i obveze između te dvije ustanove, a potpisali su ga ravnateljica Gradske knjižnice Slavonski Brod, Ružica Bobovečki te dekan slavonskobrodskog Veleučilišta, Krunoslav Mirosavljević.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.07.2019
Veleučilište u Slavonskom Brodu i Gradska knjižnica Slavonski Brod sklopili Sporazum o suradnji


 Gradska knjižnica uvodi novi princip korištenja knjižnične građe za potrebe studenata stručnih studija i zaposlenika Veleučilišta.

Tako, prema novopotpisanom sporazumu, pravo na povlaštenu članarinu, u 50% iznosu godišnje članarine, odsad imaju svi studenti Veleučilišta i to tijekom čitavog vrijeme trajanja studija. Korist od sporazuma imat će i zaposlenici Veleučilišta koji će moći ostvariti popust na godišnju članarinu u Knjižnici od 25%. Ovim sporazumom Veleučilište se obvezalo besplatno ustupiti Gradskoj knjižnici u vlasništvo po jedan primjerak tiskane i/ili elektronske publikacije u svom izdanju (završne radove, tiskanu publikaciju i dr.).

Studentima svih stručnih studija Veleučilišta (preddiplomski: Bilinogojstvo, Proizvodno strojarstvo, Menadžment; diplomski: Ekološka poljoprivreda i ruralni razvoj, Energetika, Menadžment) na raspolaganju je bogat fond knjižnice, ali i prostor za učenje u miru.

I Gradska knjižnica i Veleučilište ovim sporazumom doprinose osobnom razvoju pojedinca i našeg društva u cjelini, ističući svoju društvenu odgovornost i ulogu u zajednici.

Iako se na Internetu danas mogu pronaći brojne korisne informacije, baze podataka zbog svoje organizacije, preglednosti i visoke relevantnosti predstavljaju nezaobilazan izvor pouzdanih informacija za studente i, općenito, za akademsku istraživačku zajednicu. U svim svojim aktivnostima, Centar za online baze podataka usko surađuje s knjižnicama u sustavu znanosti i visoke naobrazbe, čime jamči osiguravanje pristupa bazama podataka, koje su najkvalitetnije i najpotrebnije korisnicima. Upravo stoga, nastojat ćemo brodskim studentima u našoj Knjižnici osigurati upravo njima potrebne baze podataka. - naglasila je Ružica Bobovečki, ravnateljica Gradske knjižnice.

Zadnje vijesti

Organizacija jednosmjenske nastave na području grada Slavonskog Broda

Sezona kupanja na brodskom Poloju u punom jeku

Dermatolozi upozoravaju: sunce je korisno, no i opasno

FOTO GALERIJA

20. smotra folklora ""Vidit će se na Sv. Iliju, koja cura ima đuvegiju"

Gastro večeri u Batrini ponovo privukle brojne posjetitelje

Partibrejkersi i Letu štuke razvalili Rock Starce

Marsonia u Oprisavcima sa Zadrugarom odigrala 1:1

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja