Važna pobjeda košarkašica Broda na Savi

Nakon uvodnog uvjerljivog poraza od Murse u Osijeku košarkašice Broda na Savi u 2. kolu Druge lige – istok na domaćem su terenu ugostile Koprivnicu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 05.11.2019
Važna pobjeda košarkašica Broda na Savi


 Nije to bila lijepa utakmica, ali je barem imala neizvjesnu završnicu na koje su Brođanke došle do pobjede s 54:52. Na obje strane je bilo puno promašaja i izgubljenih loptu, ali su se u takvoj igri bolje snašle domaće koje su zabilježile prvu pobjedu u ovoj sezoni.

Ove sezone se ženska drugoligaška košarka igra u 3 skupine. U skupini istok uz košarkašice Broda na Savi još su Brod, Mursa, Podravac iz Virja i Koprivnica. Nakon dvokružnog natjecanja svatko sa svakim prve dvije pozicije vode u Ligu za prvaka u kojoj će biti po 2 najbolja kluba iz svake grupe. Na istoku Osječanke slove kao prvi favorit, dok bi se za 2. mjesto trebali boriti Koprivnica i Brod na Savi. Upravo je njihov međusobni susret bio vrlo izjednačen, ali je pobjeda na kraju s 54:52 otišla na stranu Brođanki. U cjelini bila je to teško gledljiva utakmica na obje strane, ali je u svemu ipak najvažnija pobjeda domaćih.

Za košarkašice Broda na Savi u prve dvije utakmice igrala je i povratnica iz Amerike Antonija Božić koja je završila college te je odlučila pomoći matičnom klubu u ovom susretu.

Počelo je sa 4:0 vodstvom Koprivnice da bi Brod na Savi okrenuo u 8:4 te je s 9:9 završila prva četvrtina. Izjednačeno se nastavilo i u drugih 10. minuta te su malobrojni gledatelji dugo čekali kada će netko postići koš. Tako se s 20:19 otišlo na poluvrijeme, dok je uoči posljednje četvrtine bilo 36:35 za domaće. U nastavku se igralo bez većih promjena, a kako je bilo pokazuje podatak da su obje ekipe imale svaka po 23 izgubljene lopte. Šut kod jednih i drugih bio je vrlo slab, ali su se na kraju u takvoj igri bolje snašle Brođanke koje su došle do pobjede s 54:52. Prevaga je bila domaća igračica Edita Poljac koja je pravila razliku na terenu te je imala 27 koševa i 12 skokova, ali i 7 izgubljenih lopti.

U sastavu Koprivnice je Petra Mihalić postigla 12, a Jelena Triplat 11 koševa. Gostujući trener može žaliti za posljednjim napadom koji je imala njegova ekipa budući je kod 54:52 njegova igračica Maja Hađek promašila tricu za pobjedu sekundu prije kraja.

U Brodu na Savi nadaju se da će popraviti igru kao i formu te da će u nastavku prvenstva igrati bolje za plasman na 2. mjesto koje bi ih odvelo u Ligu za prvaka u kojoj bi imali dodatnih 10 utakmica.

Zadnje vijesti

Održana šesta Mićina ajvarijada

Danas utakmice 5. kola u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega

Jedna osoba preminula, sedam novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“