Vaterpolistice Marsonije uskoro u bazenu

Slavonski Brod ima jako malo prvoligaških klubova koji se natječu u ekipnim sportovima. Među svima njima najduži staž imaju nogometašice Viktorije, dok su tu još stolnotenisači Slavonskog Broda i odbojkaši Marsonije. Bez dvojbi najmlađi klub među njima koji se natječe u prvoligaškom društvu su vaterpolistice Marsonije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.05.2020


 Vaterpolistice Marsonije igraju svoju drugu prvoligašku sezonu u kojoj se natječe 6 klubova. Uz njih tu su još aktualne prvakinje Mladost iz Zagreba, pa riječko Primorje, Viktorija iz Šibenika te 2 splitska kluba, Bura i Jadran. Prema tome u ligi je 10 utakmica, dok su Brođanke odigrale 6 susreta kada se dogodio prekid natjecanja. S obzirom da su vaterpolistice Marsonije najmlađi klub u ligi one još uvijek skupljaju prijeko potrebno iskustvo. Stoga su bez osvojenog boda, ali puno nauče iz svake odigrane utakmice u prvoligaškoj konkurenciji.

Uz 10 Brođanki u zajedničkoj ekipi su i vaterpolistice osječke Murse njih 8 te im je savez dopustio da 2 kluba nastupaju u jednoj ekipi. Naravno da savez želi imati predstavnika Slavonije i Baranje u ženskom vaterpolu, a i da u ligi bude paran broj klubova radi lakšeg natjecanja. Među 10 vaterpolistica Marsonije njih 8 došlo je iz plivačkog kluba koji im je bio početna baza. Najbolji strijelac Brođanki je Lora Aladrović koja je na studiju u Zagrebu i dok je trajalo prvenstvo ona je u Zagrebu trenirala s Mladosti.

Trener Aladrović je pomoćnik izbornika za uzrast do 15 i 17. godina. On može biti ponosan što su 3 njegove djevojke do sada bile pozivane u razne mlađe reprezentacije Hrvatske, a to su: Ria Glas, Alka Lulić i Rafaela Karešin. U ovoj godini trener Aladrović iz plivačkog kluba treninzima želi priključiti 6 do 8 djevojaka koje će se okušati u vaterpolu.

Od jučer su otvoreni Gradski bazeni pa bi ovih dana i vaterpolistice Marsonije trebale krenuti s pravim treninzima. Do sada su za vrijeme korona krize radile on-line vježbe koje je vodila Lora Aladrović u vremenu između 60 i 90 minuta.

Vaterpolistice Marsonije raduju se mogućem povratku treninga u bazen u kojem treniraju zajedno s dečkima svaki dan po 120 minuta. Njihovo prvenstvo trebalo bi se nastaviti i odigrati do kraja, dok u preostale 4 utakmice gostuju samo u Splitu kod Bure, a  na domaćem plivalištu igraju protiv splitskog Jadrana, Viktorije iz Šibenika i zagrebačke Mladosti.

Zadnje vijesti

83 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška