Vaterpolisti 'Sport bara' obranili dva uzastopna naslova pobjednika

Završio je ovogodišnji 8. vaterpolski turnir "Klepetan" kojeg od 2013. godine organizira Vaterpolski klub Marsonia. Naslov pobjednika turnira pripao je ekipi 'Sport bara'. Evo detalja...

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 30.08.2021
Vaterpolisti 'Sport bara'  obranili dva uzastopna naslova pobjednika


Na ovogodišnjem 'Klepetanu' nastupilo je osam ekipa i to su uglavnom sve one koje igraju u Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi. Jedina promjena za razliku od amaterske lige je da su nastupile 'Barakude' i 'Livada', dok su se 'Dolčevita' i 'Hebrang' spojili u jednu ekipu. Igralo se u dvije grupe po četiri svatko sa svakim, a onda je drugi u polufinalu išao na prvog iz druge grupe.

Tako je 'Sport bar' u prvom polufinalu s 12:7 svladao 'Budainku', dok je 'X-team' s 13:10 bio bolji od 'Dara'. U finalu su se tako našli 'Sport bar' i 'X-team' koji su zajedno bili i u grupi te je taj susret završio 8:7 za 'Sport bar'. Zanimljivo da je u finalu u susretu za 1. mjesto bio isti rezultat u korist 'Sport bara' koji je tako došao do svog trećeg uzastopnog naslova pobjednika na ovom turniru.

Gabrijel Grubišić dominirao je u finalu te je najzaslužniji što je 'Sport bar' obranio naslov pobjednika od prošle godine. On je od ukupnih 8 golova svoje ekipe postigao 5, dok su se po jednom među strijelce upisali Jan Klem te Karlo i Kristian Šimić. Nakon prve četvrtine bilo je 4:1 za Sport bar, da bi X-team do poluvremena smanjio na 4:3. Na početku posljednje četvrtine bilo je 6:5 u korist Sport bara, a onda su ključni bili golovi Gabrijela Grubišića i Kristiana Šimića za 8:5. Do kraja je X-team samo ublažio poraz na konačnih 8:7. U poraženom sastavu je Štefan Dankić postigao 3, a Josip Levak 2 gola, dok je X-team prošle godine bio treći, dok su sada za jedno mjesto bolje plasirani.
 
U susretu za 3. mjesto Dar je sa čak 16:5 nadigrao Budainku koja na ovom turniru ima 2 osvojena naslova pobjednika. Dar je prošle godine bio u finalu, dok je sada osvojio 3. mjesto zahvaljujući Filipu Kolesariću sa 7 te Mihaelu Glavašu i Tomislavu Mirkoviću koji su svaki postigli po 3 gola. Kod poražene Budainke 2 gola je dao Marko Krijan.
 
Premda je Gabrijel Grubišić obilježio finalnu utakmicu, organizatori su epitet najboljeg igrača cijelog turnira dodijelili Štefanu Dankiću iz X-teama. Zato pobjednička ekipa Sport bara u Antunu Tominoviću ima najuspješnijeg golmana na ovogodišnjem 8. turniru "Klepetan".
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara