Vanesi Tot priznanje Hrvatskog kajakaškog saveza

Hrvatski kajakaški savez dodijelio je priznanje Vanesi Tot koja je proglašena najuspješnijom sportašicom u kajak-kanu sportu u 2018. godini. (Isto je priznanje Vanesa dobila i prošle godine.) Simboličan je to način da se zahvali ovoj mladoj kanuistici za sportske rezultate na državnoj i međunarodnoj razini, kao i za promicanje hrvatskoga (kanu) sporta u inozemstvu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.12.2018
Vanesi Tot priznanje Hrvatskog kajakaškog saveza


Podsjetimo, ova mlada kanuistica Marsonije četverostruka je seniorska prvakinja Hrvatske (u kanuu jednokleku na dionici od 200m, kajaku jednosjedu na dionicama od 200m i 500m te kajaku dvosjedu na dionici od 200m s partnericom Brigitom Bakić) i stalna članica hrvatske kajak-kanu reprezentacije. U posljednje tri godine imala je veoma zapažene nastupe na nacionalnim, europskim i svjetskim prvenstvima kojima ispisuje povijest hrvatskoga ženskog kanu sporta.

2015. Vanesa je nastupila na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Italiji kao prva kanuistica u povijesti našega grada i županije te prva kanuistica u jednokleku i prva kanuistica juniorka u povijesti naše države. Ondje je ostvarila ulazak u C finale te zauzela 26. mjesto u ukupnom poretku (među 42 najbolje kajakašice, uglavnom seniorke, svijeta). Osim toga, višestruka je sudionica turnira olimpijskih nada (koji se smatra neslužbenim svjetskim prvenstvom za mlađe dobne uzraste) te osvajačica prvih ženskih kanuističkih medalja za Hrvatsku na tom turniru. U Szegedu, Mađarska, 2016. osvojila je srebrnu medalju u utrci kanua jednokleka na 1000m te brončanu medalju u utrci na 500m.

Prošle je godine na Europskom juniorskom prvenstvu u Beogradu osvojila brončanu medalju u kanuu jednokleku na dionici od 500m, a rezultat karijere ostvarila je u srpnju ove godine kada je, u utrci maratona na Europskom prvenstvu u Metkoviću, osvojila drugo mjesto i titulu seniorske doprvakinje Europe u kanuu jednokleku u maratonu. Ove godine nastupila je i na svom prvom Svjetskom U23 prvenstvu u Bugarskoj gdje je zauzela 9. mjesto.

Iskrene čestitke Vanesi i njezinu treneru Igoru Krajini na sjajnim rezultatima i zasluženom priznanju!

Zadnje vijesti

Dvije nove pozitivne osobe u županiji, aktivnih slučajeva 121

13. Memorijal ''Ostat ću mlad – Krešimir Blažević'' u Centru mladih i na YouTubeu

Leona i Antonela 4. u finalu na 1000 metara

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“