Vanesa Tot uspješna na Svjetskom kupu

Kanuistica Marsonije Vanesa Tot uspješna na Svjetskom kupu u mađarskom Szegedu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.09.2020
Vanesa Tot uspješna na Svjetskom kupu


 Ovog vikenda (25.-27.9.)  u mađarskom Szegedu, održano je jedino natjecanje ove godine u sprintu za seniore, Svjetski kup, a za Hrvatsku je nastupilo dvoje reprezetantivaca: najuspješnija brodska sportašica Vanesa Tot (KKK Marsonia) i Štefo Lutz (KKK Matija Ljubek) u pratnji Vanesinog trenera Igora Krajine.

Vanesa je nastupila u dvije discipline. Prvog dana je u kvalifikacijama u kanuu jednokleku na 200m (olimpijska disciplina) zauzela 4.mjesto te tako prošla u polufinale. U polufinalnoj utrci koja je bila gusta osvaja odlično 5.mjesto te si osigurava B finale. U finalu je Vanesa osvojila 4. mjesto te tako u ukupnom poretku bila 13. najbrža kanuistica na ovogodišnjem Svjetskom kupu.

U kanuu jednokleku na 500m brodska kanuistica je u kvalifikacijama bila druga i u polufinalu kasnije istog dana osigurala si nastup u A finalu. U finalnoj utrci osvaja 9. mjesto i tako završava svoj nastup na Svjetskom kupu.

Kanuist zagrebačkog KKK Matija Ljubek, Štefo Lutz je u kvalifikacijama kanua jednokleka na 500m osvojio 4.mjesto i prolaskom u polufinale te osvajanjem 5. mjesta ušao u B finale. U finalnoj utrci Štefo osvaja 6. mjesto te tako osvaja 15. mjesto u ukupnom poretku.

Ova sezona je bila duža nego inače i samo je održano jedno veliko natjecanje. Vanesa je napravila odličan rezultat i već sredinom 10. mjeseca kreće sa pripremama za 2021. Napomenuti treba da je upravo naša najuspješnija sportašica Grada i županije zadnje tri godine kandidat za Olimpijske igre u Tokiju.

Zadnje vijesti

59 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna osoba preminula

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Prvi domaći poraz rukometašica Brod

FOTO GALERIJA

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Nakon dvjesto dana izolacije - pjesma i molitva u dvorištu Doma za starije

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi