Vanesa Tot u polufinalu Svjetskoga kupa u Duisburgu

Kanuistica KKK „Marsonia“ Vanesa Tot trenutno boravi u Duisburgu, Njemačka, gdje se od 20. do 22. svibnja održava Svjetski kup u kajaku i kanuu.

Autor: bportal | Datum objave: 21.05.2016
 Jučer u 11.25 Vanesa je odveslala svoju prvu (izlučnu) utrku na 200m u kanuu jednokleku i, zauzevši 7. mjesto, ostvarila plasman u polufinale. U polufinalu je zauzela 9. mjesto te se nije plasirala u finale ovoga natjecanja. Međutim, važno je napomenuti kako je Vanesa, odveslavši dionicu od 200m u vremenu 53.451 u izlučnoj utrci, ispunila normu Hrvatskoga kajakaškog saveza (54.50) te ostvarila pravo sudjelovanja na Svjetskom juniorskom i U23 prvenstvu u Minsku (BLR) u srpnju ove godine.

Povratak u međunarodni kamp u Budimpešti

Vanesa je u razdoblju od 2. do 17. svibnja ove godine boravila u Budimpešti u  međunarodnom kampu za nadarene kanuistice koji se organizira s ciljem razvoja i afirmacije ženskoga kanu sporta. Nakon Svjetskoga kupa u Duisburgu Vanesa će se onamo i vratiti te će u razdoblju do 16. lipnja (kada se očekuje njezin povratak u Slavonski Brod) nastupiti na još dva velika natjecanja – na Svjetskom kupu u Račicama, Češka Republika, i na Ženskom kanu kupu u Boulogneu, Francuska. Organizaciju navedenih sportskih događanja preuzeli su Međunarodni, Mađarski i Hrvatski kajakaški savez te matični klubovi sportaš(ic)a, a Vanesa je jedina hrvatska sportašica kojoj se ukazala prilika sudjelovati u spomenutom kampu. U klubu Vjeruju kako će ovo vrijedno iskustvo predstavljati veliku prekretnicu u daljnjem razvoju Vanesine sportske karijere.

Ovom prilikom KKK Marsonia se zahvaljuje ravnatelju i profesorima Srednje škole „Matija Antun Reljković“, osobito razrednici Mariji Šimić, koji su i ovom prilikom pokazali veliko razumijevanje te omogućili Vanesi da sve svoje školske obveze na kraju ove školske godine izvrši na vrijeme kako bi mogla neopterećeno nastupiti na predstojećim natjecanjima i s uspjehom završiti 2. razred srednje škole (smjer fitofarmaceut). 

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"