Vanesa Tot osma najbolja kanuistica na svijetu

Trećeg dana svjetskog seniorskog prvenstva u Szegedu, Hrvatska reprezentacija je imala dva A finala u kanuu jednokleku na 500m te dvokleku na 200m.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.08.2019
Vanesa Tot osma najbolja kanuistica na svijetu
 Prvo finale Hrvatske veslala je posada Jelkić-Ivić (KKK Belišće) i osvojili su visoko 7.mjesto u disciplini kanua dvokleka na 200m i tako završili svoj nastup na ovogodišnjem prvenstvu.

Iako je tek druga godina seniora, brodska kanuistica Vanesa Tot, doveslala je do svog prvog seniorskog finala. To je ujedno i prvo žensko finale za Hrvatsku. 

U polufinalu je trećim mjestom osigurala nastup u A finalu, te u finalu osvojila odlično osmo mjesto! Ona je tako postala osma najbrža kanuistica na svijetu! 

Osim što je nastupila u A finalu na 500m, ona je izveslala i nove osobne te hrvatske rekorde, a to je dokaz da članica KKK Marsonia iz godinu u godinu napreduje i polako se bliži samom vrhu.

Osim nastupa na 500m, Vanesa je nastupila i na 200m (olimpijska disciplina) . U polufinalu koje je bilo brzo i gusto, osvojila je 7.mjesto (prvih šest je ostvarilo plasman u finale) te tako zaključila svoj nastup na seniorskom prvenstvu.

Napomeniti ćemo da je ovo čak treće finale za Vanesu na svjetskim prvenstvima (dva je veslala ranije u 8.mj na svjetskom U23, osvojila je 7.mjesto na 200m(olimpijska disciplina) te 6.mjesto na 500m,te iza sebe ima još dva europska A finala (osvojila je dvaput 5.mjesto) Vanesa je sa tim rezultatima dokazala da je Hrvatska s njom u samom vrhu ženskog kanua. 

Vanesu u nedjelju (25.8.) očekuje nastup na 5000m te se nadamo što boljem plasmanu.

Zadnje vijesti

"Šišmiši" rade i po danu

Nogometna legenda Duško Šetka danas aktivan kuglač

Rodio se u Brodu na Savi hrvatski slikar Vladimir Becić

FOTO GALERIJA

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić