Vanesa Tot, Antun Novaković, odbojkašice Nove Gradiške i kajakaši Olimpika

Ovogodišnji izbor proglašenja najboljih sportaša i sportašica u županiji prošao je prema očekivanju.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 17.02.2020
 U izboru kod ekipa i pojedinaca oni koji su imali najbolje rezultate u 2019. godini ti su i izabrani za najuspješnije. Tako kod muških ekipa u županiji i dalje dominiraju članovi Kajak kanu kluba Olimpik koji je ove godine u Antunu Novakoviću imao najboljeg sportaša. Kod ženskih ekipa na 1. mjestu su odbojkašice Nove Gradiške, dok je prema očekivanju kanustica Marsonije Vanesa Tot ponovno najbolja u županiji.

Prema sada već ustaljenoj tradiciji Zajednica sportskih udruga i saveza Brodsko - posavske županije u Domu HVIDR-e održava svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, sportašica i ekipa u županiji. Uvodnim riječima sportašima su se obratili politički, ali i sportski dužnosnici grada i županije te se nakon toga pristupilo svečanom proglašenju najboljih. S obzirom na ostvarene rezultate u 2019. godini županijska Zajednica sportskih udruga i saveza nije imala težak zadatak.

Kod najuspješnijih sportašica županije nije bilo velikih dvojbi budući da je kanuistica Marsonije Vanesa Tot nastavila s dobrim rezultatima i u 2019. godini. Njoj je ovo treću godinu za redom da je postala najbolja sportašica u županiji. Iza nje je kajakašica Olimpika Dunja Lipovac i košarkašica Broda na Savi Mihaela Lazić koja je u međuvremenu nastavila školovanje i igranje košarke u Americi.

U izboru najboljih sportaša županije nije bilo niti malo neizvjesnosti. Tako je 5.-ti put za redom najbolji sportaš županije postao kajakaš Olimpika Antun Novaković. On se na taj način izjednačio s Markom Lipovcem koji je također 5 puta izabran za najuspješnijeg sportaša u županiji. Iza njega smjestio se Igor Ilić iz Hapkido kluba Brod i Leon Majstorić iz Boksačkog kluba Radnički. 

Nakon jedne godine stanke naslov najbolje ženske ekipe ponovno ide odbojkašicama Nove Gradiške iza kojih su košarkašice Broda na Savi i vaterpolistice Marsonije.

Kod muških ekipa naslov od prošle godine obranio je Kajak – kanu klub Olimpik kojem je to već 4.-ti u nizu u županiji. Oni su u prošloj 2019. godini po 4.-ti put  uzastopno postali ekipni prvaci Hrvatske u sve 3 kategorije. Iza njih na 2. mjestu su boksači Radničkog i šahisti Đure Đakovića.

Trofej za Podvig godine također ide predstavniku Kajak – kanu kluba Olimpik i to Marku Lipovcu koji se nakon 6. godina ponovno vratio u reprezentaciju Hrvatske za što je trebalo puno truda i odricanja. Nagradu Zajednice za izuzetan doprinos razvoju sporta kao nagradu za Životno djelo dobili su: Krunoslav Hofer iz Nove Gradiške i Mato Opačak iz Ruščice. Nagrađeni su i rezultati mlađih dobnih uzrasta, a to su: boksač Gabrijel Veočić, vaterpolistica Ria Glas, košarkašica Edita Poljac, šahista Lukas Jurakić, kajakašice Leona Pavlešin i Dora Opačak, rukometaš Marko Bajan, kajakaš Domagoj Babić te kanuista Darko Erceg. Priznanje je otišlo za 89. županijskih darovitih sportaša iz 15 klubova, a kod školskih - sportskih klubova najuspješniji su bili: Plavi Sokol iz OŠ "Hugo Badalić" iz Slavonskog Broda te novogradiška Srednja Elektrotehnička i ekonomska škola. Kod sportaša invalida priznanje je dobio Borna Sečić, član Boćarskog kluba Dan iz Slavonskog Broda.

Zadnje vijesti

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mi bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

Svađali se zbog nesuglasica u prometu pa se i potukli

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji