Vanesa Tot 2020. dominirala u Hrvatskoj u maratonu i sprintu

Kajak – kanu klub Marsonia u ovoj 2020. godini kao i svi klubovi u ovom sportu u Hrvatskoj imao je jako malo natjecanja.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 01.01.2021


 Naravno da je pandemija korona virusa glavni krivac zašto su njihovi članovi otišli na samo 4 natjecanja u ovoj godini od kojih su bila 2 domaća i 2 međunarodna. Unatoč svemu ostvareni su solidni rezultati, dok su u klubu u tijeku bazične, ali pojedinačne pripreme.

U ovoj godini koju će svi sportaši htjeti što prije zaboraviti članovi Kajak – kanu klub Marsonia u ekipnom dijelu na Prvenstvima Hrvatske u sprintu i maratonu među seniorima osvojili su oba 3. mjesta, dok su kod juniora 2 puta bili drugi u obje discipline. U kadetima su u maratonu ekipno bili treći, a u sprintu četvrti, dok je prvo ime kluba Vanesa Tot. Ona je ove godine osim što je nastupila na oba državna prvenstva imala samo jedno međunarodno natjecanje. Tako je na Svjetskom kupu u mađarskom Szegedu u A finalu na 500 metara u ženskom kanuu osvojila 9. mjesto što je vrlo dobar rezultat, dok je na 200 metara u B finalu bila četvrta.

Pojedinačno je Vanesa Tot dominirala u Hrvatskoj u maratonu i sprintu te je postala državnom prvakinjom u nekoliko disciplina. Uz nju pojedinačni prvaci Hrvatske u maratonu postali su kod juniora kanuista Darko Erceg te kod kadetkinja Dora Opačak. U sprintu na državnom prvenstvu kao i Vanesa Tot 3 naslova u 3 različite dionice ima i junior Darko Erceg, dok su do 2 naslova došle juniorka Ana Funtak i kadetkinja Dora Opačak. Pojedinačni naslov pripao je i Domagoju Babiću koji je i u paru s Ivanom Franom Ararom došao do 1. mjesta baš kao i par Hana Ćerić i Jana Vuković.

Uz spomenute članove Kajak – kanu kluba Marsonije medalja su PH u sprintu i maratonu još osvajali: Brigita Bakić, Ivan Erceg, Luka Sokolović, Emanuel Pavlović te Igor i Ivan Krajina. Svi oni sada odrađuju pojedinačne bazične pripreme te se pripremaju za novu sezonu. Pogotovo Vanesa Tot koja se u 2021. godini nada još boljim rezultatima pogotovo na međunarodnoj sceni. Nju očekuju kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama koje su naravno san svakog sportaša i sportašice.

Uz Svjetski kup na kojem je bila Vanesa Tot i 2 Prvenstva Hrvatske četvrto natjecanje na kojem su nastupili članovi Kajak – kanu kluba Marsonije bile su Olimpijske nade. To je neslužbeno Svjetsko prvenstvo za mlađe uzaste, dok su na tom velikom natjecanju u sastavu reprezentacije Hrvatske nastupile Hana Ćerić i Jana Vuković koje su u paru u kajaku na 1.000 metara osvojile 5. mjesto. Uz njih još su bili Domagoj Babić i Ivan Fran Arar koji su u kajaku dvosjedu na 500 i 1000 metara osvojili dva 9. mjesta.

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata