Vanesa Tot – najuspješnija hrvatska olimpijska nada u Poljskoj

Tri dana Turnira – tri A finala za Vanesu i tri puta osvojeno 6. mjesto

Autor: bportal | Datum objave: 27.09.2015
 U poljskom gradu Bydgoszczu danas je završen trodnevni Turnir olimpijskih nada koji se u kajak-kanu sportu smatra neslužbenim svjetskim prvenstvom mlađih dobnih uzrasta (U-14, U-15 i U-16). O značaju Turnira najbolje govori činjenica da je ondje nastupilo čak 534 natjecatelja iz čak 24 zemlje svijeta. Na Turniru je, u sastavu hrvatske kajak-kanu reprezentacije, sudjelovalo 9 natjecatelja, od kojih čak sedmero iz Slavonskoga Broda, a čak četvero iz KKK Marsonia – Vanesa Tot, Dominik Princip, Mario Zitterbart i Marko Frančeski. Natjecatelje KKK Marsonia na natjecanju je pratio trener Zdenko Jambrešić.  

Dominik Princip (mlađi junior), najbolji kajakaš Marsonije, vozio je utrke u kajaku jednosjedu na dionicama 500 i 200m. Mario Zitterbart i Marko Frančeski (mlađi juniori), trenutni prvaci RH u kategorijama C-2 (Marko) te C-2 i C-4 (Mario), vozili su utrke u kanuu jednokleku i dvokleku na dionicama 500 i 200m. Sportski su uspjesi mladića zaustavljeni u polufinalnim utrkama, a najzapaženiji je „muški“ rezultat postigao Dominik kojemu je A finale (K-1 200m) izmaklo za cca pola sekunde. Čestitke mladićima kojima će, vjerujemo, ovo natjecanje biti poticaj za daljnji rad i napredak.

Najzapaženiji nastup među svim hrvatskim reprezentativcima imala je Vanesa Tot (mlađa juniorka), najbolja kajakašica i (jedina) kanuistica Marsonije, koja je vozila utrke u kanuu jednokleku na dionicama 1000, 500 i 200m. Tri dana Turnira – tri A finala za Vanesu i tri puta osvojeno 6. mjesto! Dovoljno je pogledati vremena 9 najbolje plasiranih kanuistica svijeta da bi se shvatila veličina Vanesinog uspjeha!

Podsjetimo kako je Vanesa u kolovozu ove godine, nakon svega nekoliko mjeseci treniranja u kanuu, nastupila na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Italiji kao prva kanuistica u povijesti našega grada i županije, te prva kanuistica u jednokleku i prva kanuistica juniorka u povijesti naše države; ondje je ostvarila ulazak u C finale te zauzela 26. mjesto u ukupnom poretku (među 42 najbolje kajakašice, uglavnom seniorke, svijeta). Na Europskom juniorskom prvenstvu u Rumunjskoj ovoga mjeseca Vanesa je, u utrci kanua jednokleka na 500m, ostvarila plasman u A finale te zauzela 9. mjesto u ukupnom poretku – bilo je to prvo žensko A finale u kanuu u povijesti naše države (u kojemu je Vanesa postavila novi osobni i hrvatski rekord na 500m). Što reći? Ljestvica hrvatskoga ženskog kanu sporta postavljena je visoko. Čestitke Vanesi!

Ovom prigodom zahvaljujemo obiteljima Jelić i Vovk te gospodinu Čedi Brajkoviću koji su, uz Klub, prepoznali Vanesin talent i upornost te joj pružili priliku postići ovako velike rezultate. 

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"