Uzbudljiv sportski vikend ispred nas

Najava sportskih događaja ovaj vikend 5. i 6. prosinca 2015.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 04.12.2015


 Košarkašice Broda na Savi nakon stanke u prvenstvu ovaj vikend nastavljaju natjecanje u "A"-1 ligi s gostovanjem u Puli. Tamo ekipu trenera Borisa Viraga čeka istoimeni domaćin protiv kojeg se Brođanke nadaju i prvoj gostujućoj pobjedi. Košarkašice Broda nakon domaćeg poraza od Folke Borovje iz Zagreba, ovaj vikend će u 8. kolu "A"-2 lige sjeveroistok na gostovanje u Virje kod Podravca.

U muškoj "A"-2 ligi istok na programu je za vikend 9. kolo u kojem će Rekord Tim na gostovanje u Borovo, dok će Strmac iz Nove Gradiške biti u obližnjem Vukovaru. Također u Borovo će i košarkaši Slavonskog Broda 1946 koji se u 7. kolu „B“-1 lige - istok na gostovanju sastaju s drugom ekipom Borova. U 3. kolu lige Slavonije i Baranje skupina "B" kadeti Slavonskog Broda 1946 će na gostovanje u Oriovac kod Rekord Tima. 

U nedjelju, 6. prosinca Ženski košarkaški klub Brod organizira 2. Međunarodni turnir "Sveti Nikola" na kojem se očekuje dolazak oko 100 djevojčica koje su godišta od 2002. pa sve do 2007. te oko 40 dječaka rođenih od 2004. do 2007. godine. Turnir se održava u vremenu od 9 do 14 sati u dvorani Vijuš, a uz domaćina nastupit će još ekipe iz Bosanske Kostajnice, Tuzle, Osijeka i slavonskobrodski Tigrici. 

Rukometaši Nove Gradiške u 11. kolu Prve lige ovaj će vikend na gostovanje u Crikvenicu kod istoimene domaće ekipe. U Drugoj ligi sjever za rukometaše ovaj se vikend igra 10. kolo, a Brod ce u subotu, 5. prosinca od 19 sati u Sportskoj dvorani Brod ugostiti Požegu. Rukometašice Broda u 9. kolo Druge lige - sjever ovaj će vikend na gostovanje u Dardu. 

Nakon stanke u prvenstvu Prve HSTL - sjeveroistok na parket će ponovo stolnotenisači koji će ove subote, 5. prosinca igrati utakmice 8. i 9. kola. Tako se Obrtnička škola Brod prvo u 11 sati u dvorani Obrtničke škole sastaje s Mihovljanom iz Čakovca, dok će u isto vrijeme u dvorani OS "Vladimir Nazor" Graničar igrati protiv Igea Željezničara iz Varaždina. Poslije podne u 17 sati, oba slavonskobrodska kluba zamijenit će protivnike, pa se tako Obrtnici sastaju s Igea Željezničarom, a Graničari s Mihovljanom.

Odbojkašice Nove Gradiške u 9. kolu prve skupine Prve "A" lige ovaj će vikend na gostovanje u Dubrovnik kod istoimene domaće ekipe. U Drugoj ligi - istok oba slavonskobrodska kluba ovog vikenda igraju domaće utakmice 10. kola. Tako se Kolonija od 14 sati u nedjelju, 6. prosinca u Sportskoj dvorani Brod sastaje s Baranjom iz Belog Manastira, dok je Posavina Brod također u nedjelju, 6. prosinca od 15 sati u dvorani OS "Vladimir Nazor" domaćin osječkom jugu 2.

Odbojkaši Marsonije nakon početnog poraza u 1. kolu u Nuštru napravili su niz od 4 uzastopne pobjede. U slijedećem kolu Marsonia gostuje kod Željezničara, dok Sokol u Požegi dočekuje drugu ekipu Borova. Odbojkaši Broda u susretu 8. kola Druge lige - istok ovog će vikenda u Osijeku igrati protiv druge ekipe Murse.

Zadnje vijesti

Marsonija nadigrala pleterničku Slaviju 3:1

Pronađena Bašćanska ploča

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

FOTO GALERIJA

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

12. DAN AVANTURE - Ljepote južne Albanije u kojima je lako "nestati"

Najbolji turistički animator, Brođanin Juraj Kirchofer (25), i ove sezone oduševio brojne turiste

11. DAN AVANTURE - Do egzotičnih plaža tirkiznog Jonskoga mora - 'kozjim' putevima...

10. DAN AVANTURE - 'Olympus has fallen': osvojena povijesna planina bogova i glasovita 'Meteora'!