Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Nakon gotovo dva desetljeća, Hrvatska ove godine Dan državnosti ponovno slavi 30. svibnja, kako je to radila i u prvom desetljeću svog postojanja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.05.2020
Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu
 Proslavlja se na 30. godišnjicu konstituiranja prvog demokratskog i višestranačkog Sabora, prisjećajući se ovog datuma 1990. godine kada su stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti. Uz ovaj najveći hrvatski praznik i simbol uspostave hrvatske države, slobode i demokracije.odajemo počast svima koji su svojim idejama, vizijama, borbom i zalaganjem pridonijeli stvaranju slobodne i suverene Republike Hrvatske. Zahvaljujući njima i braniteljima Domovinskog rata, danas imamo priliku živjeti u slobodnoj, europskoj zemlji, predanoj stvaranju bolje budućnosti za sve njezine građane.

Tim povodom danas su na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa u spomen na sve poginule i smrtno stradale hrvatske branitelje. Vijence su položili županDanijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine i zastupnik u Hrvatskom saboruPero Ćosić te zamjenici župana Stjepan Bošnjaković i Damir Mirković u ime Brodsko-posavske županije, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara sa suradnicima, izaslanstvo Općine Bukovlje, izaslanstvo PU Brodsko-posavske na čelu s načelnikom Antunom Valićem, Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici udruga te političkih stranaka. Obred blagoslova predvodio je vlč. Robert Farkaš.

Izaslanstvo Brodsko-posavske županije zatim je vijence položilo i kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu.

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja