Uvjerljivi mlađi pioniri Željezničara

Mlađi pioniri Škole nogometa Željezničara uspješno su krenuli u natjecanje Prve kvalitetne lige Slavonije i Baranje.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.09.2021


 Nova momčad koju je od ove sezone složio trener Ilija Glavić iz 2 kola ima obje pobjede te je najavila borbu za gornji ljestvice. Svoju kvalitetu mlađi pioniri Ljubčastih pokazali su ovog vikenda kada su na domaćem terenu sa čak 20:0 nadigrali vršnjake Graničara iz Županje.

Da mlađi pioniri Željezničara imaju kvalitetu te da ih mnogi vide u vrhu Prve kvalitetne lige Slavonije i Baranje nije pokazala domaća utakmica i pobjeda sa čak 20:0 protiv Graničara iz Županje, već ona početna u 1. kolu u Vinkovcima. Naime, igrači trenera Ilije Glavića koji su rođeni 2009. i 2010. godine su s 1:0 pobijedili Cibaliju u gostima golom Josipa Lipovca. To je mjerilo i odraz njihove kvalitete, a ne više nego visoka pobjeda protiv skromne ekipe mlađih pionira iz Županje koja je u 1. kolu od Osijeka poražena sa 27:0, a sada su također primili 20 golova. Već u prvom poluvremenu kod 8:0 trener domaćih Glavić govorio je svojim igračima da povuku ručnu i da poštede potivnika, međutim, njegovi momci punili su mrežu mladih Županjaca.

Mlađi pioniri Ilije Glavića u svakom su poluvremenu koje se igralo po 30 minuta postigli po 10 golova. Najviše golova i to 5 postigao je Ivano Rajković, dok su po 3 puta mrežu gostiju pogađali: Fran Kuprešak, Josip Danković i Fran Liović. Po 2 gola dali su: Ivano Stanić, Matej Crnković i Mijo Knežević.

Nakon što se utakmica dobije s 20:0 te se cijelo vrijeme igralo na jednoj polovici, domaći vratari Andrej Alilović u prvom i Dominik Gajger u drugom poluvremenu nisu imali previše posla. Tek su se nekoliko puta tijekom poluvremena družili s loptom koja je rijetko bila u njihovom posjedu.

Trener Ilija Glavić u mlađim pionirima Željezničara ima nekoliko odličnih pojedinaca koji su se istaknuli na ovoj utakmici, međutim, njih je izbacila cijela ekipa. Premda se radi o vrlo mladim igračima, oni već sada u ovoj dobi pokazaju talent i smisao za igru, dok ih u budućnosti treba samo pravilno usmjeravati.

U slijedećem 3. kolu Lige Slavonije i Baranje mlađi pioniri Željezničara će na gostovanje kod Đakovo Croatije protiv koje će tražiti i treću uzastopnu pobjedu.

Zadnje vijesti

Vanesa brončana na Europskom prvenstvu

Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu

48 novooboljelih osoba od Covid-19 u proteklih 24 sata

FOTO GALERIJA

Obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje