Uvjerljiva pobjeda juniora Slavonskog Broda 1946

S natjecanjem je krenula i košarkaška liga Slavonije i Baranje za juniore u kojoj nastupaju igrači koji su rođeni 2001. godine i mlađi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 24.10.2019
Uvjerljiva pobjeda juniora Slavonskog Broda 1946
 U ligi je 7 klubova, a tu su i 2 slavonskobrodska, juniori Slavonskog Broda 1946 koje vodi Igor Kovačević i juniori Broda Krunoslava Rimca. U odgođenoj utakmici iz 2. kola juniori Slavonskog Broda 1946 na domaćem terenu nisu imali većih problema protiv Đakova kojeg su uvjerljivo dobili s 87:61.

U prošloj sezoni juniori KK Slavonski Brod 1946 natjecanje u Ligi Slavonije i Baranje završili su na 3. mjestu, dok prva 2 idu dalje na poluzavršnicu državnog prvenstva. Isti sustav je i u ovoj sezoni u kojoj se natječe 7 klubova s tim da juniori Đakova igraju izvan konkurencije. Uz po 2 kluba iz Osijeka i Slavonskog Broda tu su još Vinkovci i Borovo koji će se boriti za jedno od prve dvije pozicije. U odgođenoj utakmici iz 2. kola juniori Igora Kovačevića nisu imali većih poteškoća te su s 87:61 nadigrali Đakovo koje je u dvoranu Vijuš došlo sa 7 igrača.

Već nakon prve četvrtine bilo je izvjesno u kojem će smjeru ići utakmica između juniora Slavonskog Broda 1946 i Đakova. Naime, nakon prvih 10. minuta bilo je visokih 39:9 i već tada je odlučen pobjednik ovog susreta. Gosti iz Đakova nakon te slabe prve dionice počeli su igrati te su rezultatski dobili drugu i treću četvrtinu, ali nisu ugrozili sigurno vodstvo Brođana. Tako je na poluvremenu bilo 52:29, a uoči posljednje četvrtine 70:51, dok je utakmica završila s konačnih 87:61. S obzirom da kadete Slavonskog Broda 1946 ovaj vikend čeka utakmica u Novoj Gradiški trener Igor Kovačević je u drugom poluvremenu više njima davao minutažu. Nju je dobro iskoristio baš kadet Ivan Petković koji je s 22 koša bio i najučinkovitiji igrač na utakmici. Uz njega je kapetan Luka Špehar ubacio 14, dok su Fran Vištica i još jedan kadet Ivan Lazić svaki postigli po 8 koševa. 

Kod juniora Đakova je Ivan Miličević ubacio 21, Dominik Pavlović 11, a Marin Kukučka i Marin Namjesnik obojica po 9 poena.

Za juniore Slavonskog Broda 1946 nakon poraza u 1. kolu u Vinkovcima s 80:67, ovo je bila prva pobjeda u novoj sezoni Lige Slavonije i Baranje, dok ih u 3. kolu u subotu, 2. studenog očekuje gradski derbi protiv juniora Broda.  

Zadnje vijesti

Plenković u Slavonskom Brodu na sjednici ŽO HDZ-a, dogovorena dinamika rada za izbore

Drugi dan Hrvatskog Premier Tenisa obilježio spektakularan meč Majoli, Ivaniševića i mladih snaga

Nogometna akademija NOPO – Legen krenula s radom

VIJESTI

Parlamentarni izbori 2020.

Plenković u Slavonskom Brodu na sjednici ŽO HDZ-a, dogovorena dinamika rada za izbore

FOTO GALERIJA

Brza DC/AC punionica vozila na električnu energiju u gradu Slavonskom Brodu

Slavimo biološku raznolikost i Brodsko-posavske županije

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu