Uvijek dva koraka iza - Drugi bježe od EU i Eura, naši integracionisti iste forsiraju

Još od pamtivijeka smo poznati kao odlični dodvorice - agresorski Mađari su nam sveci, Austrijanci dobrotvori, nacisti i komunisti svijetle strane povijesti, a borimo se i za manjinska prava više nego manjine za hrvatska.

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 03.03.2016
Uvijek dva koraka iza - Drugi bježe od EU i Eura, naši integracionisti iste forsiraju


 Mađaroni, kolaboracionisti, separatisti, jugonostalgičari, eurofili... I ovako bi se moglo nabrajati do sutra. Što su drugima veleizdajnici, nama su ugledni dijelovi društva.

Stotine godina podjarmljenosti i veleizdaje

Zamislite recimo situaciju u kojoj Meksikanci napadaju SAD i zauzimaju nekad svoju djedovinu New Mexico? Što bi Amerikanci poduzeli, bi li kasnije bili optuživani za ratne zločine i dobivali lovu od Soroša za osjećaj krivnje? Ili da recimo Ukrajinci većinski žale za SSSR-om te jedan dio stanovništva stalno ponavlja kako je 'nekada sve bilo bolje'? Vjerojatno ih Rusija ne bi morala niti napasti. Ulazak u EU bio je samo šlag na tortu - ekstremne promjene zakona o referendumu, jednostrana kampanja financirana od strane države (?!) i prijetnje o 'nestanku love za mirovine' klasični su štemerski reket.

Samo što to nisu bili štemeri nego ljudi koji vlastitim rođacima daju pare poreznih obveznika za podrivanje Soroševskih ideja i polarizacije ionako duboko podijeljenog društva. A da ne pričam da su djedovi i stričevi te ekipe notorni Angelinovići - ubojice prosinačkih žrtava, pokretači Orjune i konvertiti (od pravaša do Jugoslavena). Mnogi će za argument izvući da se podrijetlo ne treba gledati, no nije li nevjerojatna slučajnost da su Josipovići, Todorići, Pusići i sva sila poznatih političara potomci bivših visokih funkcionera danas antidržavne politike koja bi u SAD-u bila proglašena i zabranjenom.

Kada ovce čuvaju dva vuka, a one se svađaju koji je ljepši

I onda za poklon dobijemo nove ekstremiste. Umjesto Vlade u kojoj bi profesor Lovrinović i ostali mijenjali ulogu HNB-a, valute, DORH-a, odnosa s EU i vanjskim silama poput Mađarske ili Poljske... Mi dobivamo neizabranog premijera tehnomenadžera koji bi silom uveo Euro, a čiji se ministri i guverneri nalaze na tajnim sastancima sa suprotstavljenim strankama (jer su postavljeni na pozicije da zastupaju svoje gazde - nas kao porezne obveznike) i onda transkripte i dogovore sa sastanka ne iznose javno već se igraju skrivača, te žele uvesti porez na nekretnine (da, isti onaj zbog kojeg su pljuvali po partijskim kolegama iz SDP-a), privatizaciju autocesta i otići i korak dalje te privatizirati i zdravstvo...

Pardon, 'kanadizirati'. Britanci žele van iz EU, ostale države samo čekaju zeleno svijetlo i kopiju pravnog procesa o izlasku, a Hrvatska? Mi ćemo vjerojatno u EU ostati dok ne krahira i preuzeti sve njihove 'kosture iz ormara'. Možda čak i kroz neki novi rat gdje ćemo se opet boriti za neovisnost koju ionako nikada nismo niti imali. Kaskamo dva koraka iza, nismo više ni guske u magli... Više nekakve ovce koje čuvaju dva vuka, a one se svađaju koji vuk više navlači na njihovu stranu. I sve dok smo ovce nemamo šansu za boljim sutra već ovisimo o političarima i veleizdajnicima koji nose titule 'vizionara'. Srećom pa je povijest uvijek znala kazniti te konvertite. Šteta što narod nije pa ćemo jednog dana i njihove unuke gledati, možda u nekoj novoj Jugoslaviji...

Zadnje vijesti

5 koraka uspješnog mršavljena - Spartan treninzi vam pomažu da postignete rezultate i zadržite ih

VIDEO 'U Hrvatskoj svojoj djeci želim pružiti mir i ljubav'

Kradu bez obzira na godine, i mladi i stari

VIJESTI

Samohrana majka iz Sirije s devetero djece u Slavonskom Brodu

VIDEO 'U Hrvatskoj svojoj djeci želim pružiti mir i ljubav'

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

5 koraka uspješnog mršavljena - Spartan treninzi vam pomažu da postignete rezultate i zadržite ih

FOTO GALERIJA

Planinarenje uz poeziju od Ivane do Tadije

Od kreativne radionice u Kući ciglica do glazbeno-poetske večeri i projekcije filmova

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić