Uvijek dva koraka iza - Drugi bježe od EU i Eura, naši integracionisti iste forsiraju

Još od pamtivijeka smo poznati kao odlični dodvorice - agresorski Mađari su nam sveci, Austrijanci dobrotvori, nacisti i komunisti svijetle strane povijesti, a borimo se i za manjinska prava više nego manjine za hrvatska.

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 03.03.2016


 Mađaroni, kolaboracionisti, separatisti, jugonostalgičari, eurofili... I ovako bi se moglo nabrajati do sutra. Što su drugima veleizdajnici, nama su ugledni dijelovi društva.

Stotine godina podjarmljenosti i veleizdaje

Zamislite recimo situaciju u kojoj Meksikanci napadaju SAD i zauzimaju nekad svoju djedovinu New Mexico? Što bi Amerikanci poduzeli, bi li kasnije bili optuživani za ratne zločine i dobivali lovu od Soroša za osjećaj krivnje? Ili da recimo Ukrajinci većinski žale za SSSR-om te jedan dio stanovništva stalno ponavlja kako je 'nekada sve bilo bolje'? Vjerojatno ih Rusija ne bi morala niti napasti. Ulazak u EU bio je samo šlag na tortu - ekstremne promjene zakona o referendumu, jednostrana kampanja financirana od strane države (?!) i prijetnje o 'nestanku love za mirovine' klasični su štemerski reket.

Samo što to nisu bili štemeri nego ljudi koji vlastitim rođacima daju pare poreznih obveznika za podrivanje Soroševskih ideja i polarizacije ionako duboko podijeljenog društva. A da ne pričam da su djedovi i stričevi te ekipe notorni Angelinovići - ubojice prosinačkih žrtava, pokretači Orjune i konvertiti (od pravaša do Jugoslavena). Mnogi će za argument izvući da se podrijetlo ne treba gledati, no nije li nevjerojatna slučajnost da su Josipovići, Todorići, Pusići i sva sila poznatih političara potomci bivših visokih funkcionera danas antidržavne politike koja bi u SAD-u bila proglašena i zabranjenom.

Kada ovce čuvaju dva vuka, a one se svađaju koji je ljepši

I onda za poklon dobijemo nove ekstremiste. Umjesto Vlade u kojoj bi profesor Lovrinović i ostali mijenjali ulogu HNB-a, valute, DORH-a, odnosa s EU i vanjskim silama poput Mađarske ili Poljske... Mi dobivamo neizabranog premijera tehnomenadžera koji bi silom uveo Euro, a čiji se ministri i guverneri nalaze na tajnim sastancima sa suprotstavljenim strankama (jer su postavljeni na pozicije da zastupaju svoje gazde - nas kao porezne obveznike) i onda transkripte i dogovore sa sastanka ne iznose javno već se igraju skrivača, te žele uvesti porez na nekretnine (da, isti onaj zbog kojeg su pljuvali po partijskim kolegama iz SDP-a), privatizaciju autocesta i otići i korak dalje te privatizirati i zdravstvo...

Pardon, 'kanadizirati'. Britanci žele van iz EU, ostale države samo čekaju zeleno svijetlo i kopiju pravnog procesa o izlasku, a Hrvatska? Mi ćemo vjerojatno u EU ostati dok ne krahira i preuzeti sve njihove 'kosture iz ormara'. Možda čak i kroz neki novi rat gdje ćemo se opet boriti za neovisnost koju ionako nikada nismo niti imali. Kaskamo dva koraka iza, nismo više ni guske u magli... Više nekakve ovce koje čuvaju dva vuka, a one se svađaju koji vuk više navlači na njihovu stranu. I sve dok smo ovce nemamo šansu za boljim sutra već ovisimo o političarima i veleizdajnicima koji nose titule 'vizionara'. Srećom pa je povijest uvijek znala kazniti te konvertite. Šteta što narod nije pa ćemo jednog dana i njihove unuke gledati, možda u nekoj novoj Jugoslaviji...

Zadnje vijesti

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Župan Marušič na 2. Danima regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Počinje natječaj za udruge u sklopu projekta "Žuta točka"

SPORT

Najava 12. kola Treće HNL -istok

Omladinac iz Gornje Vrbe gostuje u Pleternici

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška