Utvrđena najveća nepropisna brzina od 199 km/h, te najveća koncentracija alkohola od 1,99 promila

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, od 4. do 10. siječnja, dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama (3 osobe lakše ozlijeđene) i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.01.2021
Utvrđena najveća nepropisna brzina od 199 km/h, te najveća koncentracija alkohola od 1,99 promila


 Policijski službenici su tijekom nadzora prometa, utvrdili 339 prometnih prekršaja, od kojih 160 prekršaja nepropisnih brzina, 40 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 7 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 5 prekršaja isteka važenja prometne dozvole, 4 prekršaja upravljanja pod zabranom, 3 prekršaja obveze vozača prema pješacima, 2 prekršaja upravljanja bez položenog ispita i dr.

Prošli tjedan, policijski službenici su utvrdili najveću nepropisnu brzinu od 199 km/h, na autocesti A3, kojom prilikom je osobnim automobilom, njemačkih nacionalnih i registracijskih oznaka upravljao 29-godišnjak iz Republike Srbije. Također je utvrđeno da 28-godišnjak, upravlja osobnim automobilom, u Slavonskom Brodu (Radićevom ulicom), krećući se kroz naselje nepropisnom brzinom od 107 km/h. Najveća koncentracija alkohola od 1,99 promila, očitana je u organizmu 48-godišnjeg vozača osobnog automobila u Novoj Gradiški. Policajci su odmah alkoholiziranog vozača isključili iz prometa i zadržali u policiji na otriježnjenju, te protiv istoga podnose prekršajnu prijavu.

Policijski službenici nastavljaju sa aktivnostima nadzora prometa te apeliraju na sudionike u prometu na pojačan oprez i pridržavanje odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Zadnje vijesti

Otvoreno prihvatilište za beskućnike

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Liječnici pozivaju građane na preventivne preglede

FOTO GALERIJA

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić