Ušteda energije do 70 posto, ove godine planirano 300 milijuna kuna

U organizaciji Brodsko-posavske županije i Fonda za za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas, u srijedu, održana je vrlo korisna radionica za građane u vezi ostvarivanja prava na korištenje sredstava iz programa energetske obnove obiteljskih kuća.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.09.2021
Ušteda energije do 70 posto, ove godine planirano 300 milijuna kuna


 Djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavili su načine i modele, pa i uvjete sufinanciranja, s naglaskom na popis potrebite dokumentacije i način prijave na javni poziv, kako bi građani svoje obiteljske kuće obnovili u energetskom pogledu i uštedjeli vrlo značajne svote novaca u vezi grijanja i hlađenja svojih domova. 

-Ovdje smo da bismo građanima pobliže pojasnili na koji način energetski obnoviti svoje obiteljske kuće, kako se prijaviti za to i sve što sa tim ide. Dakako u pogledu ostvarivanja novčanih sredstava za energetsku obnovu svojih obiteljskih kuća. To je tema koja je poprilično aktualna dulji niz godina i budi veliki interes građana a mi osigurali sredstva da im pomognemo da na navedeni način obnove svoje kuće. To se odnosi na obnovu fasade, krova, stolarije i sustava grijanja i hlađenja, proizvodnje električne energije uz pomoć obnovljivih sustava energije. Za to je predviđeno odobriti 300 milijuna kuna za ovogodišnji poziv, na isti ili sličan način nastavit ćemo sljedećih godina, kako bismo obuhvatili sve one koji na opisani način žele obnoviti svoje kuće i uštedjeti nemala novčana sredstva za grijanje i hlađenje. Obnovu financiramo sa 60 posto opravdanih troškova- rekao je Mladen Ilijević iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH.

-Zahvaljujem Fondu da bi građani dobili što više informacija na koji način mogu energetski obnoviti svoje kuće. To je jako bitno, radi se o jako velikoj uštedi energije, ne moramo govoriti koliki je to doprinos očuvanju okoliša upravo s ovakvim projektima, pogotovo ovdje u Brodu gdje imamo znamo kakve probleme sa zagađenim zrakom. Čovjek nebi vjerovao koliko to znači napraviti energetsku obnovu, uštede su i preko 70 posto, mi smo obnovili sve bolničke zgrade, u Brodu i Gradiški, sve matične kole. Svi koji mogu i hoće trebaju iskoristiti ono što im se nudi preko ovog Fonda, i u tom smislu pozivam sve građane da se jave i iskoriste ponuđeno-rekao je brodskoposavski župan Danijel Marušić. 

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara