Usred dana Osječkom ulicom vozio sa 1.98 promila u organizmu

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.08.2019
Usred dana Osječkom ulicom vozio sa 1.98 promila u organizmu


 Utvrdili su da je 37-godišnjak 19.kolovoza, provalio u kuću u Slavonskom Brodu, u Vinogorskoj ulici, i otuđio perilicu i sušilicu rublja, kosilicu i dr. Policijski službenici su dio otuđenih predmeta pronašli, oduzeli od osumnjičenog i vratit će vlasniku, protiv 37-godišnjaka ide kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

To je samo dio iz djelokruga rada PU brodsko-posavske u proteklom tjednu, prezentiran na današnjoj, ponedjeljkom, redovitoj, konferenciji za novinare.

Tako su, rekla je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić, 24.kolovoza policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod uhitili 23-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. Krim istraživanjem je utvrđeno da je 23-godišnjaku u Gupčevoj ulici u Slav.Brodu razbio izlog staklo na poslovnom prostoru, policajci su počinitelja ubrzo pronašli i priveli. 

Nadalje, u zajedničkoj suradnji policijskih službenika Policijske postaje Slavonski Brod, djelatnika turističke i sanitarne inspekcije, 25.kolovoza iza ponoći u nadzoru ugostiteljskih objekata u užem centru Slav.Broda utvrđeno je više prekršaj, od prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, do nekoliko prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Zakona o zaštiti od buke.

-Prošli tjedan, od 19. do 25.kolovoza, na prometnicama, na području PU brodsko-posavske dogodile su se 32 prometne nesreće, 10 osoba je ozlijeđeno. U pojačanim policijskim nadzorima policijski službenici su utvrdili 308 prometnih prekršaja, od kojih je 118 nepropisnih brzina, u 57 slučajeva vozači i putnici u vozilima nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima. Pod utjecajem alkohola kažnjeno je 19 vozača, "rekorder" je 48-godišnjak, koji je odmah isključen iz prometa i zadržan na otriježnjenju u policiji, jer je u Slavonskom Brodu, u Osječkoj ulici 23. kolovoza u 15.54 upravljao vozilom požeških oznaka s 1.98 promila alkohola u organizmu. Deset vozača kažnjeno jer zbog uporabe mobitela tijekom vožnje. Policijski službenici nastavljaju s kontinuiranim nadzorima prometa-istaknula je policijska glasnogovornica Kata Nujić.    

Zadnje vijesti

Održan prijem za istaknute brodske sportaše

Ljudska knjižnica i u Slavonskom Brodu

U Centru mladih održana konferencija povodom predstavljanja nove scenske opreme

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu