Uspješnije pozicioniranje na tržištu, doprinos gospodarskom razvoju i održivosti sela

Sa ciljem i svrhom nastavka pružanja potpore hrvatskim braniteljima-zadrugarima i njihovim nastojanjima što uspješnijeg pozicioniranja na tržištu, Ministarstvo hrvatskih branitelja u srijedu u kazališno-koncertnoj dvorani I.B.Mažuranić u Slavonskom Brodu, u suradnji sa Brodsko-posavskom županijom, organiziralo je Konvenciju zadruga hrvatskih branitelja iz Domovinsklgo rata.

Autor: | Datum objave: 29.03.2017


Na Konvenciji se raspravljalo o aktualnim temema iz zadružnog poduzetništva i djelovanja braniteljskih zadruga, u radu Konvencije sudjelovalo je oko 200 zadrugara i predstavnika zadruga hrvatskih branitelja, predstavnici resornih ministarstava i tijela državne uprave, jedinica lokalne i područne samouprave i drugih mjerodavnih instituciuja. Nakon uvodnog dijela Konvencije između Ministarstva hrvatskih branitelja i tvrtke Pleter usluge d.o.o. potpisan je ugovor o suradnji.

Konvenciji je nazočio i u radu sudjelovao i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima, a koji je prije početka Konvencije, zajedno sa županom Danijelom Marušićem i predstavnicima branitelja položio vijenac i zapalio svijeće ispred Spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu S.Miletića.

-Zadovoljstvo mi je da je odziv hrvatskih branitelja zadrugara iznimno velik, jednako tako mi je zadovoljstvo što smo, zahvaljujući našem domaćinu, županu i Gradu Slavonskom Brodu, potpisali sporazum o suradnji sa tvrtkom Pleter d.o.o., na način da omogućavamo plasman domaćih proizvoda naših zadrugara. To je samo dio našeg programa koji će omogućiti našim zadrugarima plasman njihovih proizvoda na tržište. Uz poticaj koji Ministarstvo hrvatskih branitelja daje zadrugama, ovdje su danas u Brodu nazočni i predstavnici šest ministarstava Vlade RH, od regionalnog razvoja do poljoprivrede, niz je mjera kako u prijedlogu intervencija u zakon tako i organiziranja otkupa odnosno mogućnosti odgovarajućeg plasmana roba koje proizvode naši branitelji zadrugari. Još uvijek je primjetan problem neprepoznatljivosti braniteljskih zadruga u upravnom segmentu u državi, nisu prepoznati kao gospodarski subjekt i tu često u praksi dolazi do problema. Drugi problem je plasman roba i usluga koje nude braniteljske zadruge, i sa tim ciljem i jesu ovdje predstavnici šest ministarstava i u izravnom kontaktu sa predstavnicima braniteljskih zadruga o tome koji su to konkretni problemi, vrlo je ozbiljno pitanje uloge hrvatskih branitelja kroz organizaciju zadruga i njihov doprinos gospodarskom razvoju i održivosti sela, gdje je primarno proizvodnja domaćih proizvoda-izjavio je ministar branitelja Tomo Medved.   
 

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet