Uspješni nastupi boksača Radničkog

Aktivni su ovih mjeseci bili boksači Radničkog koji su imali 1. kolo Hrvatske lige, pa državno prvenstvo za mlađe seniore i seniore, dok je prošlog vikenda održan izborni sparing.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.04.2021


 Pred njima su još u travnju i svibnju preostala Prvenstva Hrvatske za kadete i juniore za koja se sada pripremaju, dok su Antun Lovaković i Ivan Ćuma u krugu kandidata za odlazak na SP u konkurneciji mlađih seniora.

Uspješni su bili članovi Radničkog na 1. kolu Hrvatske boksačke lige koje je održano u Zagrebu. Zbog svih epidemioloških mjera samo se u novom Boksačkom centru na Zagrebačkom velesajmu mogu održavati natjecanja. Razlog je što u dvorani mogu biti 2 boksačka ringa koja su dovoljno udaljeni jedan od drugog. Stoga se borbe održavaju paralelno te da nema puno zadržavanja u zatvorenom prostoru. Od 5 predstavnika slavonskobrodskog Radničkog njih 4 ostvarilo je pobjede, dok je zabilježen samo 1 poraz i to nakon sudačkog preglasavanja. 

Tako su pobjede na 1. kolu Hrvatske boksačke lige zabilježili: Krististian Šimić kod mlađih seniora do 60 kg, pa također mlađi senior Matej Hećimović, ali do 64 kg te senior Ivan Ćuma do 81. kg. Sva trojica svoje protivnike svladali su nakon prekida borbe i drugim rundama. Jedini je odlukom sudaca poražen senior Antun Lovaković u kategoriji do 60 kg koji je i aktualni državni prvak. Četvrtu pobjedu za Radnički na 1. kolu lige izborila je seniorka Gracia Marić u kategoriji do 50 kg koja je rodom iz Kutine, ali studira u Slavonskom Brodu.

Nakon 1. kola lige također u novom Boksačkom centru u Zagrebu održano je pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniore. Radnički je imao 2 svoja predstavnika pa je tako Deni Marušić kod mlađih seniora do 81 kg prvo prošao osminu finala, da bi ga u četvrt – finalu zaustavio Jure Kunić koji je kasnije otišao do naslova prvaka Hrvatske. Zato je odlične nastupe imao Kriatijan Šimić kod mlađih seniora do 60 kg koji je prvo prvo pobjedio Zagrepčanina Davida Galca, višestrukog državnog prvaka i osvajača bronce na Europskom juniorskom prvenstvu. U polufinalu je bio bolji i od Marduka Krvavca iz Solina za plasman u finale u kojem je odlukom sudaca izgubio od Ante Gregurića. 

Ovaj vikend Ivan Ćuma i Antun Lovaković bili su u Zagrebu u kojem je održan izborni sparing koji je trajao 3 dana. Ovih dana bit će poznati rezultati te će najbolji predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore koje će se od 10. do 26. travnja održati u Poljskoj, dok su potencijalni putnici, Brođani Ćuma i Lovaković.

Pred boksačima Radničkog je 26. travnja državno prvenstvo do 22. godine koje će se naravno kao i sva natjecanja održati u Zagrebu, dok su u svibnju Prvenstva Hrvatske za kadete i juniore.

Zadnje vijesti

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

Konzumirali alkohol unutar čekaonice na željezničkom kolodvoru

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske