Uspješna polusezona za nogometaše Oriolika

Za nogometaše Oriolika iz Oriovca ova polusezona u Trećoj ligi – sjeveroistok bila je više nego uspješna. Crveni su zimsku stanku dočekali na 6. mjestu kao najbolje plasirani klub u županiji ispred novogradiške Sloge i Marsonije.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.12.2018
Uspješna polusezona za nogometaše Oriolika


Međutim, ekipa koju je od 5. kola preuzeo Robert Dujić koji je zamijenio Braslava Ostojića samo 2 boda zaostaje za trećeplasiranim Belišćem. U 15. utakmica Oriovčani su imali 6 pobjeda, isto toliko neodlučenih i 3 poraza. Imaju i pozitivnu gol razliku od 30:27, dok su uz vodeću Cibaliju ekipa koja ima najmanje poraza u ligi. Posljednji su doživjeli u 7. kolu u Vinkovcima 29. rujna, dok su nakon toga nanizali 8 utakmica bez poraza.

Uz poraz u Vinkovcima, nogometaši Oriolika bodove su još izgubili u Belišću i Pleternici. Po bod su osvojili na gostovanjima u: Novoj Gradiški, Bjelovaru, Đakovu i u posljednjem kolu kod Marsonije na Stadionu uza Savu. Jedina gostujuća pobjeda bila je kod drugoplasiranog Čepina, dok su po bod iz Oriovca odnijeli požeška Slavonija i Vihor iz Jelisavca. Tijekom prvog dijela prvenstva za Oriolik su 22 igrača upisala minute u 15 odigranih utakmica, a sve nastupe imaju Goran Jurić i Patrik Mijić. Ujedno su Jurić i Josip Majstorić sa 7 golova najbolji klupski strijelci, dok je Patrik Mijić 5 puta pogodio suparničku mrežu.

Nakon utakmice posljednjeg kola i gostovanja kod Marsonije trener Dujić igračima je dao slobodno kao i dozvolu za igranjem malog nogometa u zimskoj stanci. U prošlu subotu održana je Crvena noć Oriolika što je bilo posljednje klupsko okupljanje u ovoj godini, dok su igrači od kondicijskog trenera Marija Markovića dobili program po kojem moraju raditi preko zime. Za drugi dio prvenstva u Oriovcu ne bi trebalo biti većih promjena u igračkom kadru, dok se čeka dozvola liječnika za nastup Mateju Marušiću. Ukoliko ju ne dobije tražit će se novi stoper.

Premda se spominje povratak Đereka i Bundavice u Oriolik pitanje je hoće li se ova 2 bivša igrača Marsonije ponovno naći u crvenom dresu. Također je upitan ostanak Blatančića i Jurevića, dok je moguć dolazak 2 mlada igrača iz BiH. Pripreme će trener Dujić početi 19. siječnja slijedeće godine. 

 
Zadnje vijesti

Gabrijela Domenika Marijanović novo pojačanje za Boksački klub Brod

Šahovski klub Posavac iz Ruščice se pojačao za sezonu 2019.

Djevojke 2004. pobijedile na međunarodnom turniru u Zenici

FOTO GALERIJA

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena

Djed Božićnjak darivao mališane na glavnom gradskom trgu

Božićna bajka u Sibinju - jedna od najljepših adventskih priča ove zime