Uspješna polusezona Mladosti iz Sibinja

Za nogometaše Mladosti iz Sibinja jesenska polusezona u novoformiranoj Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega bila je uspješna.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 02.12.2019
 Nakon 13 utakmica ostvaren je plasman na 3. mjesto sa 7 bodova zaostatka za vodećim Slavoncem iz Bukovlja, dok drugoplasirani Svačić iz Starog Slatinika bježi 6 bodova. Sve do 3. kola prije kraja Sibinjci su se borili za jesenski naslov, ali u posljednje 3 utakmice nisu došli do pobjede, pa im je vodeći dvojac pobjegao na malo osjetniju razliku. Za trenera Dinka Rosandića koji u Mladosti radi jako dobar posao još je važnije što u momčadi ima nekoliko mladih igrača prije svih 20-to godišnjeg Gabrijela Kovačevića i godinu mlađeg Antonija Milića.

U jesenskoj polusezoni nogometaši Mladosti zabilježili su 6 pobjeda, imaju 5 neodlučenih i 2 poraza uz gol razliku 20:12. U Sibinju su u 7 utakmica ostvarili 5 pobjeda te imaju jednu neodlučenu s Požegom te 1 poraz u pretposljednjem kolu od vodećeg Slavonca iz Bukovlja. S gostovanja je doneseno 7 bodova i to pobjeda u Gornjoj Vrbi te po bod u: Jakšiću, Donjim Andrijevcima, Lipiku i Sikirevcima. Doživljen je samo 1 poraz izvan Sibinja i to u Oprisavcima od Zadrugara.

Nitko u Sibinju uoči početka nove sezone u novom natjecanju nije mogao očekivati da će Mladost biti tako visoko plasirana pa je već sada ispunjen dobar dio klupskih ciljeva.

Bez dvojbi najveći problem koji ima NK Mladost je teren koji nužno treba sanaciju ili potpuno novu lokaciju koja se uvelike spominje.

Uz teren sibinjska Mladost u ekipi ima problem nedostatak igrača s obzirom da je trener Rosandić imao od 16 do 18 igrača na raspolaganju. Malo je situaciju tijekom jeseni popravio dolazak iskusnog Berislava Brnjića, međutim, svakako da uprava kluba ove zime želi malo proširiti ili još bolje pojačati konkurenciju.

Izdvojimo da su Josip Mijić i Miroslav Stefanović s 5 golova najbolji strijelci kluba, dok su svi igrači sada na odmoru sve do siječnja slijedeće godine kada će im početi pripreme za nastavak prvenstva.

Zadnje vijesti

Jedna novooboljela osoba od SARS-CoV-2 u protekla 24 sata

Mile Maras najbolji senior, Stjepan Damjanović junior na šahovskom turniru povodom Dana pobjede

Nogometaši Omladinca iz Gornje Vrbe lako sa Slobodnicom

FOTO GALERIJA

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote

[FOTOGALERIJA] Vrpolje: novozaređeni svećenik fra Gabrijel Bošnjak proslavio svoju Mladu misu

Mladi Brođani prvaci Hrvatske u malom nogometu