Uspješna polusezona Mladosti iz Sibinja

Za nogometaše Mladosti iz Sibinja jesenska polusezona u novoformiranoj Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega bila je uspješna.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 02.12.2019


 Nakon 13 utakmica ostvaren je plasman na 3. mjesto sa 7 bodova zaostatka za vodećim Slavoncem iz Bukovlja, dok drugoplasirani Svačić iz Starog Slatinika bježi 6 bodova. Sve do 3. kola prije kraja Sibinjci su se borili za jesenski naslov, ali u posljednje 3 utakmice nisu došli do pobjede, pa im je vodeći dvojac pobjegao na malo osjetniju razliku. Za trenera Dinka Rosandića koji u Mladosti radi jako dobar posao još je važnije što u momčadi ima nekoliko mladih igrača prije svih 20-to godišnjeg Gabrijela Kovačevića i godinu mlađeg Antonija Milića.

U jesenskoj polusezoni nogometaši Mladosti zabilježili su 6 pobjeda, imaju 5 neodlučenih i 2 poraza uz gol razliku 20:12. U Sibinju su u 7 utakmica ostvarili 5 pobjeda te imaju jednu neodlučenu s Požegom te 1 poraz u pretposljednjem kolu od vodećeg Slavonca iz Bukovlja. S gostovanja je doneseno 7 bodova i to pobjeda u Gornjoj Vrbi te po bod u: Jakšiću, Donjim Andrijevcima, Lipiku i Sikirevcima. Doživljen je samo 1 poraz izvan Sibinja i to u Oprisavcima od Zadrugara.

Nitko u Sibinju uoči početka nove sezone u novom natjecanju nije mogao očekivati da će Mladost biti tako visoko plasirana pa je već sada ispunjen dobar dio klupskih ciljeva.

Bez dvojbi najveći problem koji ima NK Mladost je teren koji nužno treba sanaciju ili potpuno novu lokaciju koja se uvelike spominje.

Uz teren sibinjska Mladost u ekipi ima problem nedostatak igrača s obzirom da je trener Rosandić imao od 16 do 18 igrača na raspolaganju. Malo je situaciju tijekom jeseni popravio dolazak iskusnog Berislava Brnjića, međutim, svakako da uprava kluba ove zime želi malo proširiti ili još bolje pojačati konkurenciju.

Izdvojimo da su Josip Mijić i Miroslav Stefanović s 5 golova najbolji strijelci kluba, dok su svi igrači sada na odmoru sve do siječnja slijedeće godine kada će im početi pripreme za nastavak prvenstva.

Zadnje vijesti

Bespilotne letjelice i za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Slavonskog Broda

Košarkaši Rekord Tima poraženi u završnici utakmice

Dvojicu udario metalnim montiračem, vrijeđao i policajce

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos