Uspješan povratak Brođana u seniorsku košarku

Od ove jeseni Slavonski Brod ponovno ima klub u seniorskoj Drugoj Hrvatskoj košarkaškoj ligi.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.11.2020


 To je Marsonia koja je ove srijede na izbornoj skupštini dobila svog predsjednika i Izvršni odbor, a nastala je od Brodske škole košarke koja je ranije nosila naziv Škola košarke Rehlicki. Tako je nakon nekoliko godina Slavonski Brod ponovno dobio seniorsku košarkašku ekipu koja nema cilj odmah ostvariti plasman u Prvu B ligu, ali za nekoliko godina svakako će imati tu želju.

U današnjoj seniorskoj momčadi sve su prije svega mladi domaći igrači koji su ponikli u bivšem klubu. Dobar dio njih studira ili radi u Zagrebu te je prosjek ekipe 25 godina. U prva 4 kola košarkaši Marsonije nalaze se na 2. mjestu sa svim pobjedama koliko ima i vodeće Đakovo koje ima bolju ukupnu koš razliku. Tako su danas u sastavu Marsonije uz nekoliko kadeta i juniora: Ariana Kovačevića, Ivana Lazića, Dominika Mutića i seniori: Mihovil Kraljik, Edin Havić, Luka Kristijan, Toni Teskera, Mark Sekulić te Pavle i Andro Matuško.

Najveći problem Igoru Kovačeviću je taj što mu veliki dio seniorskih igrača preko tjedna nisu u Slavonskom Brodu, već su u Zagrebu te stoga nemaju zajedničke treninge. Onda su i ove početne 4 pobjede iz isto toliko odigranih utakmica vrlo dobar učinak. Realno u ovoj sezoni košarkaši Marsonije nemaju ambiciju plasmana u Prvu B ligu, ali za dvije ili 3 godine možda i ostvare korak naprijed. U istom natjecanju nalazi se i drugi klub iz županije oriovački Rekord Tim za kojeg također nastupa više od polovica igrača koji su ponikli u jednom od slavonskobrodskih klubova ili školi košarke. U prva 4 kola momčad trenera Tomislava Katića ima jednu pobjedu i 3 poraza, ali radi se o ekipi koja ima potencijala.

Istočna košarkaška Druga liga je razvojna i u njoj ima puno mladih igrača u svih 10 klubova. Jedan od njih je Olimp Inspekt Inga iz Tenje za kojeg nastupaju sve juniori premijerligaša Vrijednosnica Osijek.

U posljednjih nekoliko godina kada je s radom prestao KK Slavonski Brod, odnosno bivši Svjetlost Oriolik, bilo je nekoliko pokušaja osnivanja kluba i jednako tako seniorske ekipe. Nadamo se da će i ovo s Marsonijom potrajati i da možda kada se stvore financijski uvjeti Slavonski Brod ponovno ima klub u Premijer ligi.

Zadnje vijesti

Kladionice sa bonusima bez depozita

93 novooboljelih od Covid-19 u proteklih 48 sati

Adari snimila spot za pjesmu "Na dalekoj obali"

FOTO GALERIJA

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“

Marsonija predstavila dresove za novu sezonu