Uskoro završetak kanalizacijske mreže u Okučanima, mještanima besplatan priključak

U Okučanima su u tijeku radovi na završetku kanalizacijske mreže na odvojcima Stjepana Radića, Grigora Viteza i lijeve strane ulice 121. brigade HV.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.09.2019
Uskoro završetak kanalizacijske mreže u Okučanima, mještanima besplatan priključak


 Kako ti odvojci nisu dio velikog projekta Izrade studijske i projektne dokumentacije za izgradnju vodokomunalne infrastrukture Aglomeracija Okučani Staro Petrovo Selo vrijednog čak 60 milijuna kuna, načelnik Okučana Aca Vidaković pojasnio je kako se financira ovaj dio radova. Najavio je i Sjednicu s predstavnicima hrvatskih voda koja će bit održana 25. rujna ove godine u Okučanima, a tema će biti Projekt “Priprema projektno – studijske dokumentacije i aplikacijskog paketa za sufinanciranje od strane EU za aglomeraciju Okučani i Staro Petrovo Selo” sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

U cilju podizanja kvalitete života te ispunjavanja obveznih standarda Europske Unije vezanih uz gospodarenje vodama potrebna su velika ulaganja u vodnokomunalni sektor s naglaskom na veća naselja (aglomeracije) sukladno obvezama iz Plana provedbe vodnokomunalnih direktiva.

Područje aglomeracije Okučani uključuje naselja Benkovac, Bodegraj, Cage, Dubovac, Čovac, Lađevac, Okučani, Gornji Bogićevci, Kosovac, Ratkovac, Smrtić, Vrbovljani.

Naglasio je načelnik Vidaković kako Općina Okučani ima lokacijsku dozvolu za kanalizacijsku mrežu Cage Benkovac Dubovac Bodegraj i Lađevac. Nakon četiri godine završena je napokon projektna dokumentacija za navedeni projekt, dodaje još kako će svi mještani u navedenim naseljima imati pravo na besplatan priključak na kanalizacijsku mrežu. S ponosom je rekao kako je Općina Okučani imala prvu građevinsku dozvolu pročišćivača otpadnih voda 2010.godine.

izvor i foto: Radio "Bljesak" Okučani

Zadnje vijesti

U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

Đuro Đaković Montaža uspješno završava i ovu poslovnu godinu

Kakva je budućnost bosanskobrodske Rafinerij?

VIJESTI

Najspremniji MUP-ovci

U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema